waarom je geen buikvet verliest

3 redenen waarom je geen buikvet verliest

Heb jij al alles geprobeerd om van je buikje af te raken? Diëten of (nog) meer sporten lijkt niet te helpen. Misschien kocht je zelfs thee of supplementen die beloofden je vetverbranding te stimuleren, maar zonder resultaat. Je raakt een beetje ontmoedigd, want wat je ook doet, dat buikje lijk je maar niet kwijt te raken.

Misschien ligt het wel aan je hormonen? Je hormonen bepalen of (en waar) je vet opslaat of net vet verbrandt en spieren aanmaakt en dus ook of je buikvet verbrandt. Als je meer te weten komt over hoe je hormonen precies werken en hoe je daar zelf invloed op kan uitoefenen door de juiste voeding, training en flexibele omgang met stress, heb je de kennis in handen om je buikje aan te pakken. Er zijn 3 redenen die ervoor kunnen zorgen dat je geen buikvet verliest. Lees je even mee? (meer…)

gezond recept lauwwarme herfstsalade met rode biet en oesterzwammen

Lauwe herfstsalade met oesterzwammen en rode biet

Deze lauwwarme salade is heel herstellend in tijden van stress. Rijk aan omega 3-vetzuren, magnesium, vitamine B6 en jodium (goed voor de schildklier en bijnieren). Een salade met enkel plantaardige eiwitten, vrij van allergenen (gluten-, caseïne- en lactosevrij). Bovendien past zo’n lauwwarme salade met rode biet en oesterzwammen helemaal bij het seizoen. Snel klaar en geschikt als lunch of diner, eventueel met nog 2 rijstwafels erbij voor extra koolhydraten. (meer…)

gezonde chocolade met rauwe cacao

Genieten van gezonde choQola met rauwe cacao

Je hebt vast wel eens gehoord dat pure chocolade gezond is. De waardevolle stoffen die je in chocolade vindt, zijn afkomstig van de cacao. Rauwe cacao is een rijke bron aan antioxidanten en magnesium. Bij het maken van chocolade wordt deze cacao echter gebrand waardoor er veel van die waardevolle stoffen verloren gaan. Daarna wordt er vaak ook nog suiker en zuivel, waardoor de meeste chocoladerepen niet meteen passen binnen een gezonde levensstijl. (meer…)