zomerse maaltijdsalade met quinoa, kikkererwten, mango en avocado

Recept: Zomerse maaltijdsalade met currydressing

Op zomerse avonden heb ik vaak geen zin om een warme maaltijd te eten en al helemaal niet om uren in de keuken te staan. Een lekker frisse maaltijdsalade is dan de oplossing. Deze salade bedacht ik onlangs op zo één van die warme zomeravonden en viel bij de rest van het gezin goed in de smaak. Dus deel ik het recept graag met jullie.

De salade is lekker vullend door de gezonde vetten uit de avocado (omega 9 vetten, die goed zijn voor je bijnieren) en de plantaardige eiwitten uit de kikkererwten en quinoa. Je kan de salade eten als lunch of als diner. De finishing touch is de lekkere currydressing die de salade helemaal af maakt en op smaak brengt.

Zorg dat je een portie gekookte quinoa klaar hebt staan in de koelkast en dan heb je deze maaltijdsalade in 15min. op tafel staan. Ideaal voor die avonden wanneer het snel moet gaan.

Deze maaltijdsalade is vegetarisch en lactose- en glutenvrij. In een kleinere portie kan je deze salade ook eten als bijgerecht bij de BBQ. 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 50g rucola
  • 150g gekookte quinoa
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 50g granaatappelpitjes
  • 150g kikkererwten

Voor de dressing

  • 2 el zelfgemaakte mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1 elcurrypoeder (naar smaak)

Bereiding

De quinoa kook je vooraf al in een dubbele hoeveelheid water (ongeveer 10-12 min. tot alle vocht opgenomen is) en bewaar je in de koelkast zodat die goed kan afkoelen. Als je gedroogde kikkererwten gebruikt, kook je die ook vooraf en bewaar je ze in de koelkast. Koop je gekookte kikkererwten, kies dan bij voorkeur voor kikkererwten in glas en spoel ze goed af voor gebruik.

Was de rucola. Schil de mango en snij in reepjes. Haal de avocado uit de schil en snij in plakjes. Schil de komkommer en snij in slierten met een dunschiller.

Voor de dressing maak je zelf mayonaise met 1 ei, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel azijn, peper en zout en vul je aan tot 250ml met zonnebloemolie en/of olijfolie. Doe alles in een hoge beker, plaats de staafmixer onderaan de beker en laat draaien tot je ziet dat er mayonaise ontstaat en beweeg dan langzaam naar boven.

Meng de mayonaise met het citroensap tot een dressing en breng op smaak met currypoeder.

Maak een bedje van rucola op een bord en leg de quinoa er bovenop. Dresseer de komkommerslierten, mangoreepjes en kikkererwten op het bord. Leg de plakjes avocado er bovenop. Werk af met granaatappelpitjes en de dressing.

Smakelijk!

Wil je graag je levensstijl aanpakken en gezonder gaan eten?

Dan is de Hormoonfactor kickstart het ideale programma om jou op weg te helpen. De Hormoonfactor aanpak houdt steeds rekening met de aspecten voeding, training en stressbeperking. Door deze 3 aspecten aan te pakken verbeter je je levensstijl, bereik je een gezond gewicht en krijg je opnieuw energie. Maak een afspraak voor jouw Hormoonfactor kickstart en krijg een persoonlijk adviesplan (met adviezen op vlak van voeding, training en stressbeperking) op maat om jouw gewicht en gezondheid aan te pakken.

Recept geprobeerd? Laat me dan in de reacties weten wat je ervan vond of deel een foto op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #howabouthealthy.

Delen:

Geef een reactie