anti stress tip Marjolein

Stress verminderen: tip van Coach Marjolein

Ik ben Marjolein en als coach begeleid ik mensen die teveel stress ervaren en/of een burn-out hebben (gehad). Naast 1-op-1 coaching, organiseer ik op regelmatige tijdstippen ook groepssessies. Tijdens een sessie zijn we met maximum 5 personen, en werken we rond een bepaald thema om zo te leren beter met stress om te kunnen en terug te leren ontspannen.

Je kan het ook beschouwen als een gezellig samen-zijn met mensen die hetzelfde hebben gevoeld als jij. Mensen die het soms moeilijk hebben met alles wat ze ervaren door die overdosis aan stress. Er is altijd tijd en ruimte voor je verhaal, er wordt geluisterd en er worden tips & tricks gegeven.

Ont-stress tip: energievreters en energiegevers oplijsten

Ik wil hier graag een tip met jou delen. Eentje die ik bijna altijd gebruik, wat het thema van die avond ook moge zijn.

Neem even pen en papier, want dit is een schrijfopdracht.

Schrijf op de ene kant: “Wat zijn mijn energievreters?” Op de andere kant schrijf je : “Wat zijn mijn energiegevers?”

En noteer dan alles wat in je opkomt. Enkele voorbeelden van energievreters; collega, te weinig slaap, hobby dat ik eigenlijk niet graag doe,…
Voorbeelden van energiegevers: dagje naar zee, uit eten met vrienden, joggen, dansen,…

Check dan voor jezelf wat je “gemakkelijk” kan aanpassen, zodat je minder energievreters en meer energiegevers in je leven hebt. Ja, dit vraagt even tijd, maar is echt de moeite waard.

Wanneer je lichaam teveel stress ervaart, is het enorm belangrijk om je te ontspannen. Ik merk vaak dat mensen niet altijd weten wat hen nu écht ontspant. Of dat ze niet beseffen hoeveel energievreters ze in hun dagelijks leven hebben…

Dit is een kleine tip die je heel even stil doet laat staan bij iets dat van levensbelang is…

Veel succes!

Coach Marjolein
www.coachmarjolein.com

Workshop De-stress & Recharge

Ervaar je te veel stress? Voel je je futloos? Heb je moeite om te ontspannen? Wil jij een dag voor jezelf in teken van jezelf?

Kom dan mee genieten van de rust en ontspanning op zondag 19 november. Tijdens verschillende inspiratiesessies (kookdemonstratie, restoratieve yoga en groepssessie) leer je tips en tricks om rustiger en energieker in het leven te staan. Meer info over de De-stress & Recharge workshop vind je hier.

Workshop De-stress & Recharge

Delen:

Geef een reactie