Workshop Hormoonbalans

Meer energie, minder kwaaltjes en makkelijker een gezond gewicht bereiken? Leer hoe je met gezonde voeding, training en stressbeperking een goede hormoonbalans kan ondersteunen.

Door Leen Pairon, Trainer Hormoonfactor

Er is tegenwoordig zo veel (tegenstrijdige) informatie te vinden over gezonde voeding dat het vaak moeilijk is om nog te weten waar je goed aan doet. Bovendien spelen ook beweging en stress een belangrijke rol in hoe goed je in je vel zit.

In mijn zoektocht naar wat goed voor me was, kwam ik er achter dat een optimale hormoonbalans de cruciale factor is. Met een goede hormonale balans voel je je beter in je vel, heb je minder last van kwaaltjes en bereik je makkelijker jouw natuurlijke gewicht. Ik besloot me verder te verdiepen in gezonde levensstijl en de link met hormonen. Ik heb er jaren over gedaan om uit te zoeken hoe ik mezelf optimaal kon ondersteunen met gezonde voeding. Als Trainer Hormoonfactor is het nu mijn missie om deze kennis met jou te delen en jou op weg te helpen naar een energieke levensstijl en gezond gewicht.

Met de Hormoonfactor aanpak ervaar je meer energie, minder kwaaltjes en bereik je makkelijker een gezond gewicht. Wil jij graag kennismaken met de Hormoonfactor aanpak? Dan nodig ik je uit voor een gezellige workshop rond dit thema.`

Wil jij leren wat je zelf kan doen met levensstijl voor een goede hormoonbalans? Heb je al een aantal “diëten” uitgeprobeerd zonder het gewenste resultaat? Voel je je niet lekker in je vel en wil je graag meer energie? Dan is de Hormoonfactor aanpak iets voor jou!

Leen legt je uit wat de Hormoonfactor aanpak inhoudt en hoe je met voeding (maar ook training en stressbeperking) je hormoonbalans kan verbeteren. Ze geeft ook praktische tips mee waar je meteen mee aan de slag kan.

Daarna gaan we dieper in op enkele veelvoorkomende hormonale klachten zoals schildklierproblemen, verzwakte of uitgeputte bijnieren, insulineresistentie en oestrogeendominantie en leer je wat je zelf kan doen om deze klachten aan te pakken of te voorkomen.

Workshop met praktische tips uit eigen ervaring waar je meteen mee aan de slag kan

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Wat is de link tussen voeding en hormoonbalans?
 • Wat is het verschil tussen de meeste (crash)diëten en de Hormoonfactor aanpak?
 • Welke voedingsstoffen zijn goed voor een gezonde hormoonbalans?
 • Welk effect hebben groenten op mijn hormoonbalans? En welke groenten zijn echte superfoods?
 • Hoe kan je hormoonverstorende stoffen vermijden?
 • Waarop moet ik letten als ik inkopen doe in de supermarkt?
 • Welke rol speelt training en beweging in hormonale klachten?
 • Wat doet stress met je hormonen?
 • Wat zijn de symptomen (en oorzaken) van schildklierproblemen, uitgeputte bijnieren, insulineresistentie en oestrogeendominantie?
 • Wat kan ik zelf doen om klachten te verminderen of voorkomen?
 • En nog veel meer...

De workshop gaat door in een klein gezelschap zodat er ruimte genoeg is voor interactie en vragen. Je krijg na afloop ook nog tips en recepten mee naar huis!

Wat deelnemers zeggen over de workshop

Ik was op zoek naar tips en ideeën om vanuit een andere invalshoek om te gaan met gezonde voeding. Ik onthoud vooral hoe groot de invloed van voeding echt wel is op je hormonen. Het was een eye-opener dat diëten niet nodig is om op een natuurlijke manier gewicht te verliezen.

Sanne Peeters

Ik kwam naar de workshop om tips te krijgen over gezonde voeding en te leren om snel gezonde gerechten te bereiden. Mijn belangrijkste inzicht was dat je voeding veel invloed heeft op je hormoonbalans. De workshop was interessant en leerrijk en doet je zin krijgen om je meer te gaan verdiepen in deze materie.

Anke Van Gestel

Voor de workshop ging ik er vanuit dat ik vrij gezond leef, maar er zijn toch wel wat illusies doorprikt ;-). Ik leerde dat we nog veel zondigen op het vlak van suiker en dat we meer groenten moeten eten, ook ’s ochtends en ’s middags. De workshop is zeker een aanrader voor iedereen die wil starten of verder gaan met een gezonde levensstijl.

Carole Vincke

Praktische info

 • De workshop duurt 2 uur.
 • Tips en recepten krijg je mee naar huis.
 • Je kan ook proeven van enkele Hormoonfactorproof hapjes.
 • Het aantal plaatsen is beperkt.

Schrijf je nu in!

Wanneer?
Zondag, 22 oktober 2017
Start om 10u, einde voorzien om 12u.
Waar? Mamma Latte, Kapelsesteenweg 403-405, 2180 Ekeren

Inschrijven

Wanneer?
Vrijdag, 3 november 2017
Start om 19u30, einde voorzien om 21u30
Waar? Inside Out, Hoevensebaan 42, 2950 Kapellen

Inschrijven

Annuleringsvoorwaarden:
Je kan kosteloos annuleren tot 14 dagen voor de workshop. Na deze periode is annulatie niet meer mogelijk. Je kan wel altijd je plaats door iemand anders laten innemen. Breng ons dan even op de hoogte via e-mail.