Workshop: Voeding en hormonen

Leen Pairon voedingsadvies

Er is tegenwoordig zo veel (tegenstrijdige) informatie te vinden over gezonde voeding dat het vaak moeilijk is om nog te weten waar je goed aan doet. Heb je brood nodig? Is melk echt goed voor elk? Moet ik vetarm eten om af te vallen? Hoe ziet een gezonde maaltijd eruit?

In mijn zoektocht naar wat goed voor me was, kwam ik er achter dat een optimale hormoonbalans de cruciale factor is. Met een goede hormonale balans voel je je beter in je vel, heb je minder last van kwaaltjes en bereik je makkelijker jouw natuurlijke gewicht. Ik besloot me verder te verdiepen in gezonde levensstijl en de link met hormonen. Ik heb er jaren over gedaan om uit te zoeken hoe ik mezelf optimaal kon ondersteunen met gezonde voeding. Als Trainer Hormoonfactor is het nu mijn missie om deze kennis met jou te delen en jou op weg te helpen naar een energieke levensstijl en gezond gewicht.

Met de Hormoonfactor aanpak ervaar je meer energie, minder kwaaltjes en bereik je makkelijker je gezonde gewicht. Wil jij graag kennismaken met de basisprincipes van gezonde voeding volgens de Hormoonfactor aanpak en weten hoe je hier praktisch mee aan de slag gaat? Dan nodig ik je uit voor een gezellige workshop rond dit thema.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

 • Wat is de basis van een gezond voedingspatroon?
 • Hoe kan ik zelf eenvoudige gezonde maaltijden samenstellen?
 • Welke voedingsstoffen zijn goed voor een gezonde hormonale balans?
 • Welk effect hebben groenten op mijn hormonale balans? En welke groenten zijn echte superfoods?
 • Wat is de link tussen mijn darmen en mijn gezondheid (en gewicht)?
 • Waarop moet ik letten als ik inkopen doe in de supermarkt?
 • Hoe kan ik met een minimum aan tijd en budget toch elke dag gezond eten?
 • En nog veel meer…

De workshop gaat door in een klein gezelschap zodat er ruimte genoeg is voor interactie en vragen. Je krijg na afloop ook nog de tips en recepten mee naar huis!

Wat deelnemers zeggen over de workshop

“Ik was op zoek naar tips en ideeën om vanuit een andere invalshoek om te gaan met gezonde voeding. Ik onthoud vooral hoe groot de invloed van voeding echt wel is op je hormonen. Het was een eye-opener dat diëten niet nodig is om op een natuurlijke manier gewicht te verliezen.”
Sanne Peeters

“Ik kwam naar de workshop om tips te krijgen over gezonde voeding en te leren om snel gezonde gerechten te bereiden. Mijn belangrijkste inzicht was dat je voeding veel invloed heeft op je hormoonbalans. De workshop was interessant en leerrijk en doet je zin krijgen om je meer te gaan verdiepen in deze materie.”
Anke Van Gestel

“Voor de workshop ging ik er vanuit dat ik vrij gezond leef, maar er zijn toch wel wat illusies doorprikt ;-). Ik leerde dat we nog veel zondigen op het vlak van suiker en dat we meer groenten moeten eten, ook ’s ochtends en ’s middags. De workshop is zeker een aanrader voor iedereen die wil starten of verder gaan met een gezonde levensstijl.”
Carole Vincke

Praktische info

Voorlopig zijn er geen nieuwe data voor de workshop gepland. Hou de website en nieuwsbrief in de gaten voor updates.

 

  Mag ik jou inspireren? Gratis recepten in je mailbox!

  Schrijf je hier in voor de How about healthy nieuwsbrief en download gratis het e-book "Genieten met groenten: 10 powerrecepten voor meer energie".
  In dit e-book vind je recepten voor 10 lekkere en eenvoudige gerechten die tarwevrij, suikervrij, zuivelvrij en Hormoonfactorproof zijn.

Mag ik jou inspireren?
Gratis recepten en tips in je mailbox!

Schrijf je hier in voor de How about healthy nieuwsbrief en download gratis het e-book "Genieten met groenten: 10 powerrecepten voor meer energie". In dit e-book vind je recepten voor 10 lekkere en eenvoudige gerechten die tarwevrij, suikervrij, zuivelvrij en Hormoonfactorproof zijn.

Voornaam
E-mailadres