gezonde mama bookcover

De Gezonde Mama

Dit nieuwe boek van Alicia Silverstone is een echte aanrader voor alle mama’s (to be). In De Gezonde Mama lees je alles over hoe je op een gezonde manier zwanger kan worden en je zwangerschap en moederschap kan beleven.

Ook voor mama’s die al een kindje hebben, heeft het boek nog heel wat te bieden. Je leest er meer over borstvoeding, het familiebed en slaapgewoontes, pampers en zindelijkheidstraining en gezonde voeding voor baby’s en kinderen.

Alicia Silverstone, vroeger bekend als rockchick uit de Aerosmith videoclip en nadien als actrice in tal van films, promoot het natuurlijke (en ecologische) moederschap. Haar schrijfstijl is vlot en ze vertelt heel mooi over haar ervaringen met haar zoontje.

gezonde mama familie

Ik heb het boek zelf aangeschaft toen het nog enkel in de Engelse editie te krijgen was (The Kind Mama) en heb er veel aan gehad tijdens en na mijn zwangerschap. In De Gezonde Mama staan natuurlijke tips om zwangerschapskwaaltjes met voeding te bestrijden of om de borstvoeding goed op gang te brengen. Alicia maakt het ook heel concreet met recepten voor volledig plantaardige gerechten voor gezonde mama’s.

Het idee van de sweet mochi wafeltjes haalde ik bijvoorbeeld uit dit boek en ook de “sweet calming kuzu drink”, een versterkend en kalmerend drankje met kuzu dronk ik graag tijdens mijn zwangerschap als ik een mindere dag had.

In elk hoofdstuk laat ze ook haar partner aan het woord die advies geeft aan de papa’s vanuit het standpunt van een man.

Binnenkort ga ik het boek opnieuw doornemen wanneer onze dochter haar eerste papjes gaat eten om te kijken welke tips ik er ook voor die periode weer kan uithalen.

Het boek kost 27,50€ en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Ken je een mama die wel een geschenkje verdient? Dan is dit boek een aanrader. Of aan de mama’s onder de lezers: verwen jezelf gewoon met een kadootje. Jullie verdienen het 🙂 .

Wil je graag terug in vorm raken na je zwangerschap of bevalling?

Dan is de Hormoonfactor kickstart het ideale programma om jou op weg te helpen. Als mama van een jonge dochter weet ik dat het je vaak aan tijd en energie ontbreekt. Het gezinsleven vergt veel van je en het is niet altijd makkelijk om nog dagelijks gezonde maaltijden op tafel te zetten. Ik geef je praktische tips waar je mee aan de slag kan zodat je terug in vorm raakt na je zwangerschap of bevalling.

Maak een afspraak voor jouw Hormoonfactor kickstart en krijg een persoonlijk adviesplan (met adviezen op vlak van voeding, training en stressbeperking) op maat om jouw gewicht en gezondheid aan te pakken. De Hormoonfactor aanpak houdt steeds rekening met de aspecten voeding, training en stressbeperking. Door deze 3 aspecten aan te pakken verbeter je je levensstijl, bereik je een gezond gewicht en krijg je opnieuw energie.

Delen:

Geef een reactie