De Hormoonfactor aanpak voor een optimale hormoonbalans

Breng je hormonen in balans met de Hormoonfactor aanpak. Met een goede hormoonbalans voel je je fitter en energieker en bereik en behoud je makkelijker een gezond gewicht.

Iedereen heeft wel eens gehoord van hormonen zoals cortisol, oestrogeen, insuline, … Maar wat doen die hormonen nu precies? Simpel gezegd zijn het stofjes die heel wat processen in je lichaam regelen, zoals bijvoorbeeld je stofwisseling en voortplanting. Er zijn verschillende factoren die je hormonen uit balans kunnen brengen namelijk te veel stress, ongezonde voeding, onvoldoende beweging, overtraining, … Een disbalans in je hormonen gaat vaak gepaard met allerlei klachten, maar de link met hormonen wordt meestal niet gelegd.

Als je hormonen in balans zijn dan:

 • Heb je meer energie.
 • Ga je makkelijker vet verbranden en spieren opbouwen.
 • Zijn honger en verzadiging in balans, waardoor je niet gaat eten zonder honger of overeten.
 • Is je stofwisseling in rust optimaal.
 • Bereik en behoud je een gezond gewicht.
 • Verdwijnen of verminderen allerlei levensstijl gerelateerde kwaaltjes.

De principes van de Hormoonfactor zijn erop gericht je hormonen in balans te brengen. Wat de Hormoonfactor aanpak zo sterk maakt, is de aandacht voor de 3 pijlers die belangrijk zijn voor je gezondheid namelijk gezonde voeding, training en stressbeperking. Als je enkel aan één van deze pijlers werkt, zal het resultaat uitblijven. Je kan nog zo goed aan de slag gaan met training, maar als je geen gezonde voeding tot je neemt en niet voldoende aandacht hebt voor rust en ontspanning, zullen de resultaten uitblijven. Het gebrek aan resultaten zorgt voor frustratie, waardoor je vaak weer hervalt in je oude patroon.

Enkele basisprincipes van de Hormoonfactor zijn:

 • Pure en onbewerkte voeding eten
 • Kunstmatige toevoegingen vermijden
 • Inname van gluten en zuivel beperken
 • Je hormonen boosten met de juiste training
 • Zorgen voor voldoende slaap en ontspanning

De Hormoonfactor is geen dieet of een strak voedingsplan waarbij je calorieën gaat tellen. Het is een blijvende verandering in levensstijl. Eens je vertrouwd bent met de principes, zijn ze makkelijk in het dagelijkse leven toe te passen. Je krijgt geen ingewikkelde adviezen of recepten en je kan gewoon aan de slag met producten uit de supermarkt. Daardoor zal je deze nieuwe levensstijl ook makkelijker kunnen volhouden.

Wil je meer weten over de Hormoonfactor? Download dan het gratis e-book “Uitleg van het hormoonbalansprogramma” door Ralph Moorman.

Ben jij klaar om je weer fit en energiek te voelen?

Als Trainer Hormoonfactor ga ik samen met jou aan de slag. Je krijgt van mij persoonlijk advies op vlak van voeding, training en stressreductie om je levensstijl te verbeteren. Door deze 3 aspecten aan te pakken voel je je fitter en krijg je opnieuw energie.

Voor wie zelf aan de slag wil, is er de mogelijkheid tot een persoonlijk adviesgesprek. Voor wie meer begeleiding en coaching wenst, raad ik de Hormoonfactor all-in 3 maanden coaching formule aan.

Meer informatie