gezonde chocolade met rauwe cacao

Genieten van gezonde choQola met rauwe cacao

Je hebt vast wel eens gehoord dat pure chocolade gezond is. De waardevolle stoffen die je in chocolade vindt, zijn afkomstig van de cacao. Rauwe cacao is een rijke bron aan antioxidanten en magnesium. Bij het maken van chocolade wordt deze cacao echter gebrand waardoor er veel van die waardevolle stoffen verloren gaan. Daarna wordt er vaak ook nog suiker en zuivel, waardoor de meeste chocoladerepen niet meteen passen binnen een gezonde levensstijl.

Waarom is rauwe cacao zo gezond?

Rauwe cacao bevat ook veel tryptofaan, een bouwstof voor serotonine. Serotonine wordt ook wel eens het “feelgoodhormoon” genoemd. Het bepaalt sterk je stemming. Bij een tekort voel je je futloos, heb je depressieve gedachten, vertoon je meer emotioneel eetgedrag en ben je gevoeliger voor pijn. Daarnaast bevat rauwe cacao ook veel magnesium, een mineraal waar je vooral in stresssituaties een verhoogde behoefte aan hebt.

Gezonde chocolade, bestaat dat?

Callan en Freya van MyFoodMyKingdom ontwikkelden een pure en gezonde chocolade op basis van rauwe cacao. ChoQola zit boordevol biologische en ‘rauwe’ producten zoals noten, kokosolie, cacao, carobe, dennenhoning, himalayazout en kruiden. Zo blijven alle voedingsstoffen behouden en krijg je het beste wat de natuur je te bieden heeft!

ChoQola is 100% natuurlijk en lactosevrij. Het is ook vrij van bewaarmiddelen, kleurstoffen, geraffineerde suikers en kunstmatige zoetstoffen. ChoQola bevat wel (natuurlijke) suikers uit de honing, dus met mate van genieten.

Van ChoQola kan je heerlijke ijspralines maken, je kan het gebruiken in desserts, vloeibaar voor chocoladefondue of als topping op cakes en ander gebak. Ideaal voor een “gezondig” momentje! Op de MyFoodMyKingdom website vind je tal van recepten met choQola.

ChoQola is beschikbaar in 3 variëteiten:

  • The Original: pure chocoladesmaak
  • Milky Raw: zachte chocoladesmaak door de rauwe cacao, eerder zoals melkchocolade
  • Royal Raw: met koudgeperste kokosolie, lichte kokos- en zachte chocoladesmaak door rauwe cacao

Een topproduct van Belgische bodem.

Heb jij ook zin gekregen in deze lekkere choQola? Bestellen kan online bij MyFoodMyKingdom.

Delen:

Geef een reactie