trage schildklier en afvallen

Hoe kan ik afvallen met een trage schildklier?

Vaak wordt aankomen als één van de hoofdsymptomen gezien voor een trage schildklier. Je hebt het gevoel dat je gezond eet en op je voeding let en toch slaag je er maar niet in om af te vallen. Dat kan best frustrerend zijn.

Brigitte schreef me: “Mijn schildklierwaarden zijn “perfect”, maar toch blijf ik maar verdikken. Ik raak er helemaal door ontmoedigd. Hoe kan ik mijn metabolisme en emotioneel eetgedrag verbeteren?

Het klopt dat je stofwisseling iets trager gaat werken. Je kan hierdoor wat aankomen en ook wat extra vocht vasthouden, maar vaak verandert door de trage schildklier ook je eetgedrag. Vrouwen met trage schildklier vertonen ook depressieve symptomen (door tekort aan serotonine) en door die depressieve gevoelens kan je meer (of anders) gaan eten.

Het kan best zijn dat je jezelf er niet bewust van bent. Dat je denkt dat die extra kilo’s toch echt door de trage schildklier komen.

Maar als je heel eerlijk je voeding van het voorbije jaar onder de loep neemt (ja, het gaat altijd over wat je doet op de lange termijn en niet over een enkele uitspatting), dan zal je misschien zien dat er toch wat gewijzigd is in je eetgedrag. Al is het maar dat je elke dag een stukje chocolade extra neemt, of dat je bij elke maaltijd wat extra opschept.

Bovendien worden ook je honger- en verzadigingsgevoel gestuurd door hormonen. Het hormoon ghreline zorgt voor een hongergevoel en het hormoon leptine voor een gevoel van verzadiging. Als je hormonen in balans zijn, kan je vertrouwen op je honger- en verzadigingsgevoel en hoef je dus geen porties af te wegen of calorieën te tellen.

Bij schildklierproblemen is er vaak ook sprake van leptineresistentie. In dat geval wordt het signaal van het hormoon leptine in de hersenen geblokkeerd. Daardoor krijg je een gebrek aan verzadigingsgevoel en ga je overeten.

Het goede nieuws is dus dat een trage schildklier niet meteen hoeft te betekenen dat je die extra kilo’s niet kan kwijtraken. Als je je schildklier gaat ondersteunen om weer goed te werken door een aangepast voedingspatroon, voldoende beweging en training en stressreductie kan je ook met een trage schildklier een gezond gewicht bereiken en behouden

Gratis online workshop “Boost je schildklier in 3 stappen”

Voel je je vermoeid?
Lukt het je niet om een gezond gewicht te bereiken of te behouden?
Ben je daarnaast ook nog lusteloos en heb je last van sombere gevoelens?
Heb je droge haren en huid en ben je regelmatig geconstipeerd?

Allemaal symptomen die erop kunnen wijzen dat je schildklier niet optimaal werkt.

In deze online workshop leer je:

  • Wat de symptomen zijn van een trage schildklier.
  • Welke verschillende schildklierproblemen er zijn.
  • Hoe het kan dat je schildklierwaarden goed zijn en je toch klachten hebt.
  • Welke rol voeding en leefstijl spelen in een goede schildklierwerking.

Na deze gratis online workshop weet je welke stappen je zelf kan zetten om je schildklierwerking te optimaliseren.

Reserveer je plaats >>

webinar Boost je schildklier in 3 stappen

 

Delen:

Geef een reactie