Hormonen Revolutie

Breng in 8 weken je hormonen in balans en word weer fit, energiek en gelukkig!

Is dit herkenbaar voor jou?

 • Je hebt last van cyclusgebonden klachten zoals hevige en/of pijnlijke menstruaties, PMS (premenstrueel syndroom), migraine, pijnlijke borsten, stemmingswisselingen, ...
 • Je cyclus is onregelmatig of afwezig of je zit in de overgang en hebt geen cyclus meer
 • Je gaat gebukt onder vermoeidheid en energiedips
 • Je hebt stemmingswisselingen of voelt je vaak onzeker, prikkelbaar of angstig
 • Het lukt je niet om een gezond gewicht te bereiken (of te behouden) ondanks alle moeite die je er voor doet
 • Je kan niet zonder tussendoortjes en hebt vaak last van cravings
 • Je hebt een burn-out of staat op het randje van burn-out
 • Je hebt een schildklierprobleem of hebt er alle symptomen van
 • Je hebt PCOS of endometriose
 • Je hebt een slechte huid (acne of andere huidklachten), droog haar of haaruitval
 • Je libido is heel laag of onbestaande
 • Je hebt al allerlei therapieën en diëten geprobeerd maar niets gaf blijvend resultaat

Ik weet hoe dat voelt...

Jaren geleden kampte ik met allerlei klachten: extreme vermoeidheid, spierkrampen, constipatie, spanningshoofdpijn, prikkelbare darmen, droge haren, droge huid en sombere gevoelens. Na een bloedonderzoek werd vastgesteld dat ik aan hypothyreoïdie (trage schildklier) leed.

Ik verwachtte (en hoopte) dat medicatie alles zou oplossen. Mijn bloedwaarden verbeterden inderdaad, maar veel van mijn klachten bleven aanhouden. En toen kreeg ik er ook nog eens een burn-out bovenop.

Op een gegeven moment dacht ik dat ik me maar moest neerleggen bij mijn klachten.

Maar toen ik meer ging leren over de link tussen leefstijl en hormonen, heeft dat echt mijn ogen geopend!

Door mijn voeding en leefstijl aan te passen kon ik mijn schildkliermedicatie afbouwen, van mijn klachten afkomen en herstelde ik van mijn burn-out.

Ik vond mijn energie en levenslust weer terug.

En dat gun ik jou ook.

Wil jij graag:

 • Duidelijkheid over wat er nu wel en niet goed is voor je hormonen en waarom?
 • Afkomen van je hormonale klachten zonder strenge diëten te volgen, massa's supplementen te slikken of allerlei andere gekke dingen te doen?
 • Geen quick fix (om daarna te hervallen) maar duurzaam verlost zijn van je klachten en je weer goed in je vel voelen?
 • Niet alles zelf moeten uitzoeken maar een bewezen stap-voor-stapplan volgen?

Heeft het woord "hormonen" voor jou een negatieve bijklank gekregen? Heb jij het gevoel dat je hormonen je leven bepalen, en niet op een positieve manier?

Geloof me, het kan anders!

Voeding en leefstijl zijn de sleutels om jouw hormonale klachten (zoals bijnieruitputting, schildklierproblemen, insulineresistentie, menstruatieklachten, PMS, PCOS, overgang, ...) bij de oorzaak aan te pakken.

Als je hormonen in balans zijn, is je leven dat ook. Je voelt je weer fit en energiek en je leeft in flow op het ritme van je hormonen, in plaats van tegen de stroom in te gaan.

Dankzij het Hormonen Revolutie stappenplan kan je je gezondheid weer in eigen handen nemen.

Tijdens dit traject krijg je alle tools in handen, inclusief recepten, oefeningen en handige checklists. Je wordt ook stap voor stap begeleid om alles wat je leert te gaan toepassen in jouw leven op lange termijn.

De Hormonen Revolutie is de enige manier om rechtstreeks door mij begeleid te worden bij je hormonale klachten.

Ik had al veel gelezen over mijn schildklierproblemen, maar kon er zelf nog geen samenhangend verhaal van maken. Bovendien is de werking van je schildklier en je hormonen heel individueel verschillend. Daarom was ik op zoek naar een aanpak op maat en met feedback. Die combinatie vond ik in het traject van Leen.

Doordat de Q&A sessies in kleine groep waren, voelde ik me gehoord en was er ruimte om al mijn vragen te stellen. Dat maakte voor mij dat de investering in het traject het echt waard was.

Ik leerde stap voor stap steeds beter luisteren naar mijn lichaam. Door de disbalans in mijn hormonen, had ik ook last van brain fog en kon ik niet altijd helder nadenken. Vooral op die momenten is het heel fijn om begeleiding te krijgen en tijdens de Q&A sessies af te stemmen met de andere deelnemers.

Dankzij het traject kreeg ik inzicht in mijn eigen patronen. Het gaf mij duidelijke handvatten op vlak van leefstijl die ik kan toepassen om de werking van mijn schildklier te optimaliseren.

Esther

Welkom bij
de Hormonen Revolutie

Hormonen Revolutie is een stap voor stap online programma waarin je in 8 weken je hormonale klachten (schildklierproblemen, bijnieruitputting, insulineresistentie, PMS, PCOS, overgangsklachten, ...) aanpakt en er duurzaam van verlost raakt.

Je gaat niet alleen meer leren over je hormonen, maar dit ook meteen heel praktisch toepassen in een plan op jouw maat. Je wordt begeleid om je eigen coach te worden en zo blijvend resultaat te halen.

Hoe ga je dat doen?

 • Een online leerplatform met hapklare lessen
 • Oefeningen om je in actie te doen komen en resultaat te bereiken
 • Kant-en-klare handige checklists, lijstjes en cheatsheets
 • Een community van gelijkgestemden die elkaar naar een hoger niveau tillen
 • Online coaching door mezelf

Na het volgen van de Hormonen Revolutie:

 • Weet je meer over hoe je hormonen werken en hoe je zelf je hormonale klachten kan aanpakken
 • Heb je helder wat de oorzaken zijn van jouw klachten en inzicht in jouw valkuilen en patronen
 • Heb je een nieuwe manier van eten, bewegen en met stress omgaan ontdekt en daar de positieve effecten van kunnen ervaren
 • Heb je alle tools in handen om deze successen ook op lange termijn verder te zetten
 • Ben je niet meer afhankelijk van extern advies, maar weet je zelf wat jouw lichaam en geest nodig hebben.

Met als resultaat:

 • Je bent duurzaam verlost van die (vage) hormonale klachten
 • Je hebt terug energie voor de dingen die voor jou belangrijk zijn
 • Je voelt je niet alleen fysiek beter, maar bent ook mentaal sterker
 • Je voelt je goed in je lijf en bent blij met je lichaam
 • Je hebt geen last meer van brain fog en voelt je helder in je hoofd
 • Je humeur verbetert en je bent van die onvoorspelbare stemmingswisselingen af
 • Je hebt geen last meer van cyclusgebonden klachten en leeft in flow met je hormonen
 • Je slaapt beter en staat uitgerust op
 • Je hebt weer zin in sociale afspraakjes (en ook in sex ;-))
 • Je cyclus is weer regelmatiger
 • Je gaat stralend door de overgang

Momenteel zijn de deuren van de Hormonen Revolutie gesloten.

Schrijf je hier in voor de wachtlijst en jij weet als eerste wanneer de deuren weer open gaan.

Je ontvangt enkel mails over de Hormonen Revolutie en kan je op elk moment uitschrijven. Met je inschrijving geef je toestemming aan How about healthy om je gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in het privacybeleid.

Wie is jouw coach?

Als een traject zoals de Hormonen Revolutie op mijn pad was gekomen toen ik mijn diagnose van trage schildklier kreeg (of liefst zelfs nog eerder), zou me dat veel tranen en zorgen bespaard hebben.

Nu heeft het me veel trial en error (en tijd en geld gekost) voor ik er achter kwam op welke manier ik -ondanks mijn schildklierprobleem en na een burn-out- toch vol energie en met “goesting” in het leven kon staan.

De oplossing lag niet in medicatie, supplementen of andere therapieën. Daarvoor moest ik eerst durven kijken naar mijn patronen en valkuilen waar ik echt mee aan de slag moest.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen de kennis en tools in handen te geven om weer te leven in balans met hun hormonen en zo fit, energiek en gelukkig te zijn.

Als Hormoonfactor coach, Mental coach en Orthomoleculair voedingsdeskundige heb ik ondertussen al honderden vrouwen gecoacht om hun leefstijl te veranderen en zo van hun hormonale klachten af te komen. Als Kookcoach heb ik via mijn online programma ook al meer dan 1.000 mensen stap voor stap begeleid naar een gezonder voedingspatroon.

Voor als je weet dat je hier zelfstandig
mee aan de slag kan.

Dankzij het online programma leerde ik mijn klachten begrijpen en aanpakken.

Ik heb me de investering geen minuut beklaagd. Het bedrag moet je zien als een investering die je afschrijft tijdens de rest van je gezondere leven. Nooit besparen op gezondheid. Ik heb de afgelopen 15 jaar al heel wat artsen en therapeuten bezocht. Via Leen leerde ik zaken die ik liever al eerder had gehoord via artsen en specialisten. Tot ik dit traject ontdekte, was ik nog niet verder gekomen dan symptoombestrijding (met medicatie of supplementen).

Met Leens aanpak ga je inzoomen op de oorzaken. Door de vragenlijsten die je invult en oefeningen die je maakt en daarna samen bespreekt, is dit echt een aanpak op maat.

De resultaten heb je voornamelijk zelf in de hand: hoe ver wil jij gaan om je beter te voelen? Als je enkel je symptomen wil aanpakken, ben je aan het verkeerde adres. Vooral op vlak van voeding zal je zaken moeten aanpassen en er voor open staan om de eerste weken moeite te doen. Daarna wordt het een routine die je lang kan volhouden.

Na een drietal weken letten op de voeding begon ik de eerste verbeteringen al te voelen. Via het online traject en de groepsgesprekken voel je je niet meer alleen, maar wel begrepen en heel gemotiveerd. Bij iedereen in de zoomsessies waren er positieve evoluties te horen.

Ik voel me over het algemeen energieker en frisser in mijn hoofd, met meer goede focus en gedrevenheid voor zaken die belangrijk voor me zijn. Leen coacht de groep goed en is heel bereikbaar en gedreven.

Jelle

Hormonen Revolutie stap voor stap

Module 1: Je hormonen begrijpen

Je leert op een behapbare manier meer over je hormonen en wat er zoal fout kan gaan. Zo hoef je niet klakkeloos advies te volgen, maar krijg je een duidelijk beeld van wat voor jou kan werken.

Je ontdekt welke hormonen bij jou uit balans zijn en wat daar de oorzaken van zijn. Je krijgt inzicht in je grootste valkuilen. Zo kan je met behulp van alle adviezen en tips die je de komende weken krijgt jouw stappenplan op maat opstellen.

 • Leer wat er mis kan gaan met je hormonen
 • Ontdek meer over de belangrijkste hormonen en hun functies
 • Leer over de oorzaken, symptomen en oplossingen van verschillende hormonale klachten
 • Kom te weten wat je wel en niet kan afleiden uit een bloedonderzoek
 • Ontdek hoe je hormonen in balans kan brengen met voeding en leefstijl
 • Krijg inzicht in je hormonale cyclus en hoe je hormonen fluctueren tijdens elke fase (en ook in en na de overgang)

Module 2: Motivatie en mindset

Ook al krijg je stap voor stap begeleiding, uiteindelijk moet je wel zelf in actie komen. Je motivatie helder krijgen en een sterke positieve mindset ontwikkelen is een belangrijke basis om resultaten te boeken.

Aan het einde van deze module heb je je motivatie helder en heb je je eigen masterplan gemaakt om actie te ondernemen.

 • Krijg je motivatie helder
 • Maak je eigen masterplan met concrete actiepunten
 • Ga aan de slag met technieken en tools voor een positieve mindset

Module 3: Herstel je hormoonbalans met voeding

Een duidelijk overzicht van welke voeding je lichaam nodig heeft voor een goede hormoonbalans. Niet alleen wat je eet, maar ook hoe vaak je eet komt aan bod.

Je krijgt in deze module een kant-en-klaar Hormonen Revolutie Voedingsplan, inclusief receptenboek, weekmenu’s en handige checklists om mee aan de slag te gaan.

 • Leer hoe je jezelf kan voeding in plaats van te vullen
 • Ontdek wat een goed eetritme is
 • Krijg een handig overzicht van goede koolhydraat-, eiwit- en vetbronnen
 • Leer meer over de werking van je darmen en hoe je die kan verbeteren
 • Krijg concrete tips om gluten-, zuivel- en suikervrij te eten
 • Inclusief voedingsplan, receptenboek en weekmenu's

Module 4: Voedingsvalkuilen aanpakken

Misschien loop je vast op de praktische kant van gezonder eten? Daarom krijg je tips om etiketten te lezen en aan mealpreppen te doen.

We kijken ook naar welke factoren zorgen voor eten zonder honger, hoe je emotie-eten kan aanpakken en je leert meer over het toepassen van intermittent fasting.

 • Ga mee op supermarktsafari en leer etiketten lezen
 • Handige tips & tricks om aan mealprepping te doen
 • Ontdek wat je doet eten zonder honger en hoe je emotie-eten kan doorbreken
 • Leer meer over intermittent fasting en waarom het anders is voor vrouwen

Module 5: Stressreductie en slaapkwaliteit

Flexibel omgaan met stress en een goede slaapkwaliteit zijn heel belangrijk voor je hormoonbalans. Aan het einde van deze module weet je hoe het met je stressniveau gesteld is, hoe je je energiebalans kan herstellen, hoe je een “anti-stress toolbox” kan integreren in je leven en hoe je beter kan slapen.

 • Leer meer over het effect van stress op je hormonen
 • Ga aan de slag met tools met je energiebalans te verbeteren en stress te verminderen
 • Ontdek tips om beter te slapen

Module 6: Meer bewegen en slimmer trainen

Je leert wat de hormonale effecten zijn van beweging en trainen en hoe je hier zelf je voordeel uit kan halen. Na deze module heb je je persoonlijke beweeg- en trainingsplan opgesteld waar je mee aan de slag gaat.

 • Wat doet beweging en training met je hormonen?
 • In welke stappen kan je meer gaan bewegen en efficiënter gaan trainen
 • Maak je persoonlijke beweeg- en trainingsplan en ga ermee aan de slag

Module 7: De Hormonen Revolutie leefstijl

In deze module laat ik je kennismaken met nog wat andere tools om energiek en veerkrachtig in het leven te staan. Door het toepassen van intermittent living prikkels maak je je lichaam weer flexibeler en veerkrachtiger. Daarnaast leer je meer over de verschillende fases in je hormonale cyclus en welke voeding, beweging en activiteiten daar het best bij passen.

Je leert ook welke supplementen nuttig kunnen zijn voor je hormoonbalans en hoe je blootstelling aan hormoonverstorende stoffen kan verminderen.

 • Ontdek hoe intermittent living prikkels je flexibiliteit vergroten en je sterker maken
 • Leer meer over hormoonverstorende stoffen en hoe je je blootstelling eraan kan verminderen
 • Ontdek hoe je je hormonale cyclus kan inzetten als superpower en welke voeding, beweging en activiteiten best passen bij elke fase van je cyclus
 • Leer hoe je ook in of na de overgang je voordeel kan doen met deze 28-daagse cyclus
 • Tips over welke supplementen nuttig zijn voor je hormonen

Module 8: Succes op lange termijn

Ook de komende weken en maanden zal je nog stappen gaan zetten. En dan ga je het zelf doen. Daarom is deze laatste module gericht op succes op lange termijn.

Je leert meer over balans houden in je leefstijl, over alarmsignalen bij jezelf herkennen en succesgewoontes implementeren. Na deze module heb je jouw blijvend succesplan klaar om ook na deze 8 weken de touwtjes in handen te houden.

 • Meer over de 80/20-regel en hoe je hiermee succes boekt op lange termijn
 • Leer alarmsignalen herkennen en jouw succesgewoontes inzetten
 • Maak jouw persoonlijke blijvend succesplan

Wat krijg je?

 • 8 lesmodules waarin je alles leert over hormonen van mindset tot voeding, training, stressreductie en nog veel meer
 • Wekelijks inspirerende lesvideo's die je op eigen tempo kunt verwerken
 • Handige PDFs met werkboeken, lijstjes, checklists en cheatsheets waar je zelf mee aan de slag kan
 • Een volledig receptenboek voor ontbijt, lunch en diner
 • 2 volledig uitgewerkte weekmenu’s (inclusief mealprepping tips)
 • Een jaar lang toegang

Bonussen

Hormonen Revolutie community
Toegang tot een besloten Facebook groep waar je ervaringen kan uitwisselen met andere deelneemsters, elkaar kan motiveren en vragen kan stellen. Ik beantwoord ook persoonlijk jouw vragen in deze Facebook groep.

In de premium versie: Live online Q&A sessies
6 live online Q&A sessies (via Zoom) waarin je je vragen kan stellen over de cursus, delen waar je tegenaan loopt en waar je nog hulp bij kan gebruiken. Deze Q&A sessies zorgen ook voor extra motivatie want jouw proces delen met anderen, zorgt ervoor dat je elkaar naar een hoger niveau tilt.

Kan je er niet live bij zijn? Dan kan je je vraag vooraf indienen en krijg je nadien de opname.

Er is ook nog een terugkomsessie voorzien 6 weken na het einde van het traject. Zo houden we de vinger aan de pols en evalueren we hoe het je verder gelukt is als je eigen coach.

Het volgen van het programma gaf niet alleen veel meer energie, maar ook inzichten in voeding, hormonenbalans, beweging, stress en rust en fijne contacten met de andere deelneemsters.

De prijs schrok me aanvankelijk af omdat ik het niet gewend was om (zo veel) geld aan mezelf uit te geven. Maar juist omdat het voor mij een grote investering was, was mijn motivatie hoog. Het is het geld waard omdat jij ons blijft opvolgen.

Ik was op zich geen fan van online cursussen. Maar deze online lessen zijn kort en overzichtelijk en je kan het materiaal ook printen en op papier gebruiken.

De online sessies in groep bleken een groot pluspunt. Je motiveert elkaar. Je leert van de ervaring van de anderen. En jij, Leen, blijft rustig professioneel luisteren en sturen en uitleg geven. Daarvoor ben ik je nog steeds heel dankbaar! Doordat de groepen klein zijn, voelt het toch als 'maatwerk'.

De verandering die dit traject voor mij heeft teweeg gebracht is vooral de bewustwording. Ik ben me veel meer bewust geworden van mijn leefstijl en welke invloed dat heeft. Ik ben er een blijer en bewuster en 'lichter' mens door geworden!

Voor mij is het een heel volledig programma. Het heeft me echt op pad geholpen. Ik had dat duwtje in de rug nodig, iemand die me bij de hand nam.

Ingrid

Schrijf je hier in voor de wachtlijst en jij weet als eerste wanneer de deuren weer open gaan.

Je ontvangt enkel mails over de Hormonen Revolutie en kan je op elk moment uitschrijven. Met je inschrijving geef je toestemming aan How about healthy om je gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in het privacybeleid.

Het traject is van onschatbare waarde. Op een eenvoudige manier krijg je de nodige informatie aangereikt zodat je leert begrijpen hoe je lichaam werkt. De theorie en praktijk zijn in balans, want ik leerde ook praktische zaken zoals een weekplanning maken en aan foodprepping doen.

Door de lessen online te volgen kan je dit op eigen tempo verwerken. De Q&A sessies gaven het traject een extra touch. Je vragen en bezorgdheden delen met de andere deelnemers en een goede coach geven extra motivatie om je leven in eigen handen te nemen en je nieuwe levensstijl verder aan te passen en vol te houden.

Goede investering in jezelf met super begeleiding en motivatie van Leen. Je krijgt inzicht in je eigen patronen en leert stap voor stap je leefstijl aan te passen om alles weer in balans te krijgen.

Resultaat: Ik zie mezelf en mijn lichaam opnieuw heel graag en ben dus gemotiveerd om het zo te houden. De 80/20-regel is ideaal om dit vol te houden. Als ik dan toch “zondig”, kan ik er ook van genieten. Ik kan met meer mildheid naar mezelf kijken.

Niet over nadenken en gewoon deelnemen aan deze cursus als je hormonale klachten hebt! Het is een openbaring!

Veerle