hormoonbalans voor vrouwen

Hormoonbalans voor vrouwen

Jullie zagen het een tijdje geleden misschien al voorbijkomen op social media: er is een nieuw boek in de reeks van de Hormoonfactor. Dit keer eentje speciaal voor vrouwen. Ralph Moorman van de Hormoonfactor werkte samen met Barbara Havenith, gynaecologe bij Vrouwenpoli Boxmeer. Met dit boek willen zij een natuurlijke oplossing bieden voor maar liefst 38 vrouwelijke hormonale klachten waaronder overgangsklachten, PMS, hormonale migraine, vruchtbaarheidsproblemen, menstruatiepijn, pijnlijke borsten en nog veel meer.

Het boek is opgedeeld in 3 delen.

In deel 1 wordt het hormonale systeem van de vrouw behandeld. Als je dacht dat vrouwen ingewikkeld waren, dan ken je hun hormonale systeem nog niet 🙂 . Dat zit complex in elkaar en om te begrijpen waar het fout kan gaan, is deze basiskennis nuttig.

In deel 2 worden algemene tips gegeven om het hormonale systeem weer in balans te brengen. Je krijgt uitleg over wat je zelf kan doen met levensstijl, voeding, beweging en training, maar ook met nachtrust en het verbeteren van je weerstand.

In deel 3 komen 38 vrouwelijke hormonale klachten aan bod. Per klacht krijg je een overzicht van symptomen, oorzaken, wat de arts doet en wat je zelf kan doen. Heel concrete tips om zelf mee aan de slag te gaan of onder begeleiding van een Trainer Hormoonfactor.

Doorheen het boek vind je verschillende succesverhalen van vrouwen die door middel van de Hormoonfactor hun klachten zagen afnemen of verdwijnen. Inspirerend om te zien wat een verschil levensstijl kan maken. Vaak nemen we allerlei klachten zomaar erbij, terwijl er in veel gevallen een oplossing is. Met deze principes ga je niet aan symptoombestrijding doen, maar de onderliggende oorzaak aanpakken.

Dit boek is een aanrader voor elke vrouw. Het eerste deel is wat gecompliceerd, maar de moeite waard om je in te verdiepen. Als je geen basiskennis hebt van hormonen, zal je sommige delen misschien enkele keren moeten lezen voor je het begrijpt. De tips die je daarna krijgt om de hormonale balans te verbeteren zijn toegankelijker en voor iedereen haalbaar.

Voor wie nog niet bekend is met de Hormoonfactor aanpak, dan kan je hier nalezen waar de Hormoonfactor aanpak inhoudt.

Je kan het boek aankopen voor 19,50€ via de webshop van de Hormoonfactor.

Wil je graag weten wat de Hormoonfactor voor jou kan betekenen?

De Hormoonfactor aanpak houdt steeds rekening met de aspecten voeding, training en stressbeperking. Door deze 3 aspecten aan te pakken met de principes van de Hormoonfactor verbeter je je levensstijl en krijg je opnieuw energie. Maak een afspraak voor een intakegesprek voor het Hormoonfactor all-in 3 maanden coaching programma en ontvang jouw persoonlijk adviesplan op maat. Bovendien krijg je de boeken Hormoonbalans voor vrouwen en het Hormoonbalansdieet er gratis bovenop!

Delen:

Geef een reactie