Trainer Hormoonfactor Leen Pairon

Inspiratie: Hoe ziet mijn dag eruit (voeding, training en ontspanning)?

Als Trainer Hormoonfactor begeleid ik mijn klanten naar een energieke gezonde levensstijl. Via deze blog, mijn Facebook pagina en mijn nieuwsbrief deel ik inspiratie, praktische tips en recepten waar je mee aan de slag kan om jouw levensstijl aan te pakken en (opnieuw) de meest fitte versie van jezelf te worden.

Vandaag geef ik jullie een kijkje in mijn eigen leven. Hoe pas ik zelf de principes van de Hormoonfactor toe? Hoe ziet mijn dagschema qua voeding, beweging en ontspanning eruit?

Voeding

Ontbijt
Groene smoothiebowl met als topping wat noten en zaden

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • ½ banaan
  • 1 kiwi
  • ½ avocado
  • handvol spinazie
  • 150ml kokosmelk
  • 1 eetlepel hennepzaden
  • 1 eetlepel gehakte walnoten

Bereiding
Doe de banaan, kiwi en avocado in stukjes en doe in de blender. Doe de spinazie en kokosmelk erbij en laat draaien tot je een romige smoothie hebt. Hij moet niet te vloeibaar zijn, want je eet deze smoothie met een lepel. Als hij toch nog te vast is, kan je nog wat extra kokosmelk, amandelmelk of water toevoegen.

Doe de smoothie in een bowl en werk af met de hennepzaden en gehakte walnoten.

Meer tips voor de perfecte smoothie.

Lunch
Quinoasalade met gestoomde groenten en verse kruiden

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 75g quinoa
  • ½ broccoli
  • 100g groene asperges
  • 2 biologische eieren
  • verse peterselie en koriander

Voor de dressing

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd

Kook de quinoa in een dubbele hoeveelheid water in ongeveer 12 minuten klaar. Kook ondertussen de eieren hard.

Snij de broccoli in roosjes en de groene asperges in stukjes. Stoom tot ze gaar zijn, maar nog wel stevig. Meng de ingrediënten voor de dressing.

Meng de gestoomde groenten onder de quinoa. Hak de verse kruiden en meng ze mee onder de quinoa.

Rasp de hardgekookte eieren over de quinoasalade. Serveer met de mosterddressing.

Diner
Gepofte zoete aardappel met bonensalsa en guacamole

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 grote zoete aardappelen
  • 75g kidneybonen, gekookt
  • 75g kerstomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel komijn
  • snuifje chilivlokken
  • (zwarte) peper en (Himalaya)zout

Voor de guacamole

  • 1 rijpe avocado
  • sap van ½ limoen
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout
  • verse koriander

Bereiding
Guacamole
Schep het vruchtvlees uit de avocado’s en doe dit samen met het limoensap in een maatbeker. Voeg ook de look en wat olijfolie toe en kruid met peper en zout. Gebruik een staafmixer om te mengen tot een gladde massa. Werk af met fijngehakte verse koriander.

Zoete aardappel met bonensalsa
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen (niet schillen) en droog ze goed af. Prik er hier en daar gaatjes in met een vork. Leg ze op een stuk bakpapier of in een ovenschaal en laat ze ongeveer 60 minuten garen. De gaartijd is afhankelijk van de grootte van de aardappels. Ze zijn gaar als je er met een vork in prikt en ze makkelijk van je vork afglijden.

Snij ondertussen de kerstomaten in vieren, de paprika in stukjes en meng met de kidneybonen. Kruid met peper en zout, paprikapoeder en chilivlokken.

Als de zoete aardappelen gaar zijn, haal je ze uit de oven en snij je ze overlangs in. Doe de bonensalsa er bovenop en werk af met guacamole.

Tussendoortje
Wortelen met hummus

Ingrediënten

  • 250g gekookte kikkererwten
  • 2 eetlepels tahin (=sesampasta)
  • sap van ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout
  • paprikapoeder (naar smaak)
  • fijngesnipperde lente-ui
  • verse peterselie

Bereiding
Doe de kikkererwten in de keukenrobot samen met de tahin, het citroensap, de teentjes knoflook, olijfolie, een scheutje water en peper, zout en paprikapoeder naar smaak. Meng tot een gladde massa en kruid indien nodig nog bij.

Je kan de hummus nog afwerken met wat paprikapoeder, fijngesneden lente-ui en peterselie. Serveer de hummus als dip bij rauwkost zoals wortelen, bloemkoolroosjes en kerstomaten.

Training

2-3 maal per week doe ik een korte interval workout met een combinatie van kracht en cardio waarbij ik elke keer een andere zone aanpak (benen, armen of buik en core). Daarnaast ga ik nog 2x per week hardlopen. Eén keer in clubverband met een intervaltraining op de atletiekpiste en 1 keer trek ik er alleen op uit het bos of park in.

Trainer Hormoonfactor Leen hardlopen

Ontspanning

Ik doe elke dag korte meditatieoefeningen. Daarvoor gebruik ik de Headspace app met geleide meditaties van 15 minuten. Op die manier werkt het voor mij het makkelijkst om dit in mijn dagelijkse leven in te passen. Meer over de voordelen van mindfulness en meditatie.

Daarnaast volg ik één maal per week mindfulness yoga en is ook het hardlopen voor mij een vorm van ontspanning.

Nu je weet hoe mijn gemiddelde dag eruit ziet, hoor ik graag van jou. Wat is jouw favoriete maaltijd, sport en manier van ontspannen?

Wil je graag weten wat de Hormoonfactor voor jou kan betekenen?

Dan is de Hormoonfactor aanpak het ideale programma om jou op weg te helpen. De Hormoonfactor aanpak houdt steeds rekening met de aspecten voeding, training en stressbeperking. Door deze 3 aspecten aan te pakken verbeter je je levensstijl, bereik je een gezond gewicht en krijg je opnieuw energie. Maak een afspraak voor een intakegesprek voor Hormoonfactor voedingsadvies en krijg persoonlijk advies op maat om jouw gewicht en gezondheid aan te pakken.

Delen:

Geef een reactie