gezond recept lauwwarme herfstsalade met rode biet en oesterzwammen

Recept: Lauwe herfstsalade met oesterzwammen en rode biet

Deze lauwwarme salade is heel herstellend in tijden van stress. Rijk aan omega 3-vetzuren, magnesium, vitamine B6 en jodium (goed voor de schildklier en bijnieren). Een salade met enkel plantaardige eiwitten, vrij van allergenen (gluten-, caseïne- en lactosevrij). Bovendien past zo’n lauwwarme salade met rode biet en oesterzwammen helemaal bij het seizoen. Snel klaar en geschikt als lunch of diner, eventueel met nog 2 rijstwafels erbij voor extra koolhydraten.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 30g veldsla
  • 1 rode biet (rauw)
  • 75g oesterzwammen
  • 75g kikkererwten
  • 1 kleine appel
  • 1 eetlepel glutenvrije sojasaus
  • sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kokosolie
  • zwarte peper
  • Amanprana 4-Algae-Botanico-mix
  • enkele walnoten
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Bereidingstijd

15 minuten

Bereiding

Doe het citroensap en de olijfolie in een kommetje. Schil de rode biet en snij met een mandoline in dunne plakjes. Je kan eventueel ook een dunschiller gebruiken, de biet raspen of gekookte rode bieten gebruiken. Doe de plakjes rode biet in het kommetje en roer goed om. Laat even staan.
Snij de appel in parten en de oesterzwammen in reepjes. Doe wat kokosolie in een pan, zet het vuur middelhoog en laat smelten. Als de kokosolie gesmolten is, voeg je de oesterzwammen toe en bak je even op. Als de oesterzwammen bijna gebakken zijn, voeg je de kikkererwten toe en laat nog even bakken. Blus met de sojasaus en roer goed om.

Doe de veldsla op een bord en maak daarop een bedje van de plakjes rode biet. Dresseer de appelparten er bovenop. Voeg dan de gebakken oesterzwammen en kikkererwten toe. Werk af met de sesamzaadjes, gehakte walnoten en de 4-Algae-Botanico-mix.

Gezondheidsvoordelen

  • Veldsla: net als andere groene bladgroenten rijk aan magnesium (verhoogde behoefte bij stress) en chlorofyl (ondersteunt lever bij ontgiften).
  • Rode biet: bloedzuiverend en ontgiftend.
  • Oesterzwammen: een goede plantaardige eiwitbron.
  • Kikkererwten: rijk aan eiwitten, B6 en magnesium.
  • Walnoten: plantaardige bron van omega 3-vetten, goed voor hersenen en zenuwstelsel.
  • Sesamzaadjes: rijk aan B6 (verhoogde behoefte bij stress)
  • 4-Algae-Botanico-mix: superfood mix van 4 zeewieren. Rijk aan jodium voor goede schildklierwerking en heel herstellend voor bijnieren.

 

Recept geprobeerd? Laat me dan in de reacties weten wat je ervan vond of deel een foto op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #howabouthealthy.

Workshop “Minder stress, meer energie”

Door middel van verschillende inspiratiesessies reiken we jou nuttige tips aan om te ontstressen en jezelf weer rustiger en energieker te voelen. We starten met een introductiesessie over de invloed van stress op je hormonen en hoe je met een gezonde leefstijl je stressniveau kan verlagen.

Ik leg je uit wat gezonde voeding voor jou kan betekenen in tijden van stress en brengt dat daarna in de praktijk met een kookdemonstratie. We gaan in de keuken aan de slag met herstellende ingrediënten en maken er lekkere en gezonde anti-stressgerechten mee.

Marjolein geeft je tips & tricks om je energieker en rustiger te voelen. Ze leert je hoe je met kleine aanpassingen in je levensstijl je stressniveau kan verlagen. Inclusief korte meditatie- en ademhalingsoefeningen die je even doen stilstaan.

Reserveer nu jouw plaats voor één van de volgende workshops >>

Workshop "minder stress, meer energie"

Delen:

Geef een reactie