Hoi, mijn naam is Leen Pairon en ik inspireer vrouwen om de stap te zetten naar een gezonde, energieke levensstijl. Ik ben mama van een dochter van 7 jaar, sportief en heb een passie voor gezonde voeding.

Hoe het allemaal begon

Ik was niet altijd zo gepassioneerd door sport en gezonde voeding. Sportief ben ik nooit echt geweest en toen ik na mijn studies ging werken, was er weinig tijd om gezond te kokkerellen en voldoende te slapen. Komt daar nog bij dat ik ondertussen een pakje sigaretten per dag rookte… Niet meteen een energieke levensstijl dus!

Omdat ik me niet goed in mijn vel voelde, besloot ik mijn gewoontes te veranderen. De eerste stap was natuurlijk stoppen met roken en de andere gezonde gewoontes volgden nadien bijna vanzelf. Ik begon aan een reeks Start to run-sessies en kreeg de smaak van het hardlopen te pakken. Sindsdien ben ik nooit meer gestopt met hardlopen en ik zou het nu geen week meer kunnen missen. En ik maakte alsmaar meer tijd vrij om gezond te koken en begon te lezen over en te experimenteren met gezonde voeding.

En het ontbrekende puzzelstukje...

In mijn zoektocht naar wat goed voor me was, kwam ik er achter dat een optimale hormoonbalans de cruciale factor is. Ondanks mijn verbeteringen in levensstijl, had ik nog steeds last van verschillende kwaaltjes. Er werd toen vastgesteld dat mijn schildklier niet optimaal werkte (hypothyreoïdie) en met die diagnose vielen veel puzzelstukjes op hun plaats. Mijn interesse voor het hele hormonale plaatje was gewekt.

Met een goede hormoonbalans voel je je beter in je vel, heb je minder last van kwaaltjes en bereik je makkelijker jouw natuurlijke gewicht. Ik besloot me verder te verdiepen in gezonde levensstijl en de link met hormonen. Ik heb er jaren over gedaan om uit te zoeken hoe ik mezelf optimaal kon ondersteunen met gezonde voeding. Ik volgde opleidingen tot Trainer Hormoonfactor, Orthomoleculair voedingsdeskundige en Mental coach.

Van roker tot marathonloper

Ondertussen zijn de pakjes sigaretten al heel lang verleden tijd en heb ik zelfs enkele marathons en lange trailruns op mijn palmares staan. Ik hou van mijn nieuwe levensstijl en kan me geen leven zonder sport of lekkere smoothies meer voorstellen. Wat niet wil zeggen dat ik altijd heel fanatiek ben. Je goed voelen bij je levensstijl, betekent ook dat je jezelf niet te veel regels mag opleggen. Als je grotendeels bewust en gezond leeft, kan het heus geen kwaad om af en toe eens te “(ge)zondigen”. De zonde smaakt dan eens zo goed…

Ik heb zelf kunnen ervaren dat je veel invloed hebt op je energieniveau, gewicht en hormoonbalans. Met de juiste aanpassingen in je levensstijl voel je al snel het verschil. Daar wil ik vrouwen bewust van maken en via deze blog mijn tips & tricks delen zodat ze zelf weer aan het roer staan van hun leven.