gezonde limonade watermeloen-muntlimonade

Recept: 2 gezonde limonades

Veel drinken is belangrijk, zeker in de zomer. Frisdrank is dan natuurlijk niet de beste keuze omwille van het hoog gehalte aan suiker of kunstmatige zoetstoffen. Het best kies je zoveel mogelijk voor water (of kokoswater) om jezelf te hydrateren. Maar soms heb je ook wel eens zin in wat anders. Je kan dan makkelijk zelf limonade maken op basis van fruit en water, zonder toegevoegde suikers. Zo heb je een gezonde limonade met enkel fruit en smaakmakers zoals limoen en munt.

Bovendien zijn deze gezonde limonades erg makkelijk om te maken. Alles samenvoegen in de blender en klaar! Ideaal als verfrissing tussendoor voor kinderen en volwassenen of als alcoholvrij aperitiefdrankje.

Zelf limonade maken: 2 recepten voor gezonde limonade

Aardbei-limoenlimonade

gezonde limonade aardbei-limoenlimonade

Ingrediënten (voor 1l)

  • 500g aardbeien
  • sap van 1 limoen
  • 200ml water
  • optioneel: 2 eetlepels honing (voor wie het toch iets zoeter wil)

Bereiding

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pers de limoen uit. Doe de aardbeien samen met het limoensap, de honing en het water in de blender en laat draaien tot alles vloeibaar is. Plaats in de koelkast en laat nog een paar uur goed afkoelen voor je de limonade serveert.

Watermeloen-muntlimonade

gezonde limonade watermeloen-muntlimonade

Ingrediënten (voor 1l)

  • 650g watermeloen
  • 300ml water
  • 15 blaadjes munt (of naar smaak)

Bereiding

Snij de watermeloen in blokjes en verwijder de pitten zo veel mogelijk. Doe de blokjes watermeloen samen met het water en de muntblaadjes in de blender en laat draaien tot alles vloeibaar is. Laat nog een paar uur goed afkoelen in de koelkast.

PS: heb je de gezonde ijsjes van de vorige blogpost al geprobeerd? Ook heerlijk verfrissend!

Recept geprobeerd? Laat me dan in de reacties weten wat je ervan vond of deel een foto op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #howabouthealthy.

Gerelateerde artikels

Delen:

Geef een reactie