broccolirijst met kalkoensatés

Recept: Gebakken broccolirijst met kalkoensatés

Een lekker zomers gerechtje dat eenvoudig is en snel klaar. Door het toevoegen van de broccolirijst heb je meteen een extra portie groenten binnen.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150g zilvervliesrijst
  • 200g broccolirijst
  • 4 wortelen
  • snuifje kurkuma
  • peper en zout
  • kokosolie

Voor de kalkoensatés

  • 300g kalkoen
  • ½ rode paprika
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffielepel kurkuma
  • handvol verse koriander (of bladpeterselie of munt)
  • peper en zout

Bereiding

Maak eerst de marinade. Pel en pers het teentje knoflook. Spoel de verse koriander en hak grof. Meng het sap van de citroen met  de olijfolie, knoflook, kurkuma, koriander, peper en zout.

Snij de kalkoenfilets in blokjes. Snij de paprika in grote stukken. Prik afwisselend stukjes kalkoen en stukjes paprika op een satéstokjes. Laat de kalkoensatés minstens een uur marineren.

Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Als je geen kant-en-klare broccolirijst koopt, snij je de broccoli eerst in roosjes en vermaal je deze dan fijn in de keukenrobot. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.

Verhit kokosolie in een pan en bak de kalkoensatés rondom rond goudbruin aan. Verhit in een wok wat kokosolie en stoof daarin de wortelen enkele minuten aan. Voeg vervolgens de broccolirijst toe en stoof nog enkele minuten aan. Kruid met kurkuma, peper en zout. Voeg als laatste de zilvervliesrijst toe en bak nog enkele minuten mee.

Serveer de gebakken broccolirijst met de kalkoensatés.

Delen:

Geef een reactie