gevulde flespompoen

Recept: Gevulde flespompoen met paddenstoelen en parmezaan

Kookinspiratie voor de feestdagen deel 2: het hoofdgerecht. Ook deze keer een gezond, glutenvrij en vegetarisch gerecht. Als ik gasten over de vloer krijg, dan wil ik vooral bij mijn gasten zijn en niet de hele avond in de keuken doorbrengen. Dit gerecht kan je ’s middags al klaarmaken en hoef je dan ’s avonds enkel nog maar op te warmen in de oven. Extra punten voor gezelligheid dus šŸ™‚ !

Succes gegarandeerd met dit recept, want het is zo eenvoudigĀ dat je echt geen topchef hoeft te zijn. Alleen even voorzichtig zijn met het uithollen van de pompoenhelften.

Ingrediƫnten (voor 4 personen als hoofdgerecht)

  • 2 kleine flespompoenen
  • 250g zilvervliesrijst
  • 300g paddenstoelenmix
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 60g parmezaan
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • platte peterselie
  • parmezaanschilfers
  • kokosolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180Ā°. Halveer de flespompoen, verwijder de pitten en draden en smeer in met gesmolten kokosolie. Kruid met peper en zout en plaats voor 40 minuten in de oven.

Doe de pijnboompitten in een kleine ovenschaal en plaats ongeveer 10 minuten mee in de oven. Controleer regelmatig want ze branden snel aan.

Kook ondertussen de zilvervliesrijst.

Versnipper de sjalot en pers de knoflook. Maak de paddenstoelen schoon.

Ongeveer 10 minuten voor de pompoen uit de oven mag, verhit je een eetlepel kokosolie in een pan en voeg je de sjalot, knoflook, komijn, kurkuma en korianderpoeder toe en bak je aan tot de sjalot glazig is. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak mee aan. Als de paddenstoelen gaar zijn, voeg je de rijst toe.

Als de pompoenhelften gaar zijn, haal je ze uit de oven en je lepelt het vruchtvlees eruit. Blijf overal 1cm van de rand. Voeg het vruchtvlees toe aan de rijst en paddenstoelen en meng er mee onder. Voeg daarna nog parmezaan toe en laat smelten.

Dan vul je de pompoenhelften op met dit mengsel en je werkt af met platte peterselie en parmezaanschilfers.

Je kan de gevulde pompoenhelften ook van tevoren maken en de avond zelf enkel even opwarmen. Voeg dan de platte peterselie en parmezaanschilfers pas toe voor het opdienen.

Dit gerecht is glutenvrij en als je de parmezaan weglaat ook nog lactose- en caseĆÆnevrij. Met de vulling kan je nog naar eigen creativiteit en smaak variĆ«ren.

Leer in 4 weken lekker en gezond kopen en koken met De Kookcoach!

Samen met Ralph Moorman van de Hormoonfactor ontwikkelde ik voor jou De Kookcoach, een online programma waarmee je je eetpatroon voor altijd kan verbeteren.

Stap voor stap leer je:

  • Welke producten je het best kan kopen in de supermarkt.
  • Hoe je deze op een gezonde manier kan bereiden.
  • Hoe je verse voeding makkelijk kan bewaren.
  • Hoe je de Hormoonfactor voeding kunt toepassen in jouw dagelijkse leven.

Inclusief werkboeken, bonus documenten, kookvideo’s, 28 recepten en ondersteuning in een besloten Facebook community!

Alles wat jij nodig hebt om een gezonde keukenprins(es) te worden.
En het leukste is: je kan vandaag al beginnen!
Ja, dat wil ik >>

De Kookcoach: leer in 4 weken lekker en gezond kopen en koken

 

 

 

Delen:

Geef een reactie