suikervrije kokosrotsjes

Recept: Suikervrije kokosrotsjes

Vandaag weer een lekker makkelijk bakrecept voor een lekker tussendoortje, snoepje of dessertje zonder suiker. Deze kokosrotsjes zijn in geen tijd klaar en je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig. Extra pluspunt is dat je huis heerlijk naar kokos gaat ruiken 🙂 .

Het lucumapoeder wordt in dit recept gebruikt als suikervervanger. Lucumapoeder is poeder van gevriesdroogd lucuma fruit. Het heeft wel effect op de bloedsuikerspiegel (vergelijkbaar aan het effect van gedroogd fruit), maar bevat daarnaast ook nog voedingswaarde. Voor zoete recepten is het dus een verantwoorde suikervervanger. Lucumapoeder vind je in de natuurvoedingswinkel of kan je online bestellen.

Ingrediënten (voor 8 stuks)

  • 2 eiwitten van biologische eitjes
  • 75g geraspte kokos
  • 1 koffielepel lucumapoeder (of naar smaak)
  • citroen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170° en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop de eiwitten stijf samen met het lucumapoeder en een drupje citroensap. De eiwitten zijn stijf genoeg als je de kom ondersteboven kan houden zonder dat er iets uitloopt. Heb je de kokosrotsjes graag zoeter, kan je nog iets meer lucumapoeder toevoegen.

Spatel dan voorzichtig de geraspte kokos door het eiwitmengsel. Doe dit zorgzaam en met geduld zodat je de luchtigheid van het eiwitmengsel behoudt.

Maak dan 8 gelijke hoopjes van het mengsel en plaats ze op het bakpapier. Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven.

Als de bovenkant mooi goudbruin is, zijn ze klaar.

Delen:

Geef een reactie