plantaardige suikervrije wafels

Recept: Plantaardige chocoladewafels

Ik gebruik vaak plantaardige melk: in smoothies, pannenkoeken, een chocolademelk of gebak bijvoorbeeld. Het aanbod aan plantaardige melken is gevarieerd: van rijst en haver tot verschillende notenmelken. Ik wissel dan ook af naargelang de smaak en het recept waarin ik de melk wil gebruiken. Deze chocoladewafels zijn volledig plantaardig en bevatten geen toegevoegde suikers. De banaan en dadels zorgen voor een zoete toets. Je kan ze zo “puur natuur” eten of met wat opgeklopte kokosroom, vers fruit of notenpasta.

Ingrediënten (voor 4 wafels)

  • 1 rijpe banaan
  • 1 medjool dadel
  • 200g boekweit- of havermeel
  • 200ml amandel-hazelnootmelk van Rice Dream of een andere ongezoete plantaardige melk
  • 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 2 eetlepels cacaopoeder (rauw of ongezoet)
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • kokosrasp

Bereiding

Snij de banaan en dadel in stukjes, doe ze samen in de keukenrobot en meng tot een gladde massa. Voeg de amandel-hazelnootmelk en de gesmolten kokosolie bij het banaan-dadelmengsel en meng goed.

Meng in een andere kom het speltmeel, wijnsteenbakpoeder en cacaopoeder.

Voeg daarna de natte ingrediënten bij de droge en meng met een spatel.

Daarna is je beslag klaar om het wafelijzer in te gaan. Neem per wafel ongeveer 1,5 eetlepels van het beslag en plaats het in het wafelijzer. Het duurt enkele minuten voor de wafels gebakken zijn, dus open je wafelijzer niet te snel.

Werk af met kokosrasp.

Tips

Als je de wafels graag nog iets zoeter wil, kan je 2 dadels toevoegen.
De amandel-hazelnootmelk kan je vervangen door andere (ongezoete) plantaardige melk.

Wil je graag je levensstijl aanpakken en gezonder gaan eten?

Dan is de Hormoonfactor kickstart het ideale programma om jou op weg te helpen. De Hormoonfactor aanpak houdt steeds rekening met de aspecten voeding, training en stressbeperking. Door deze 3 aspecten aan te pakken verbeter je je levensstijl, bereik je een gezond gewicht en krijg je opnieuw energie. Maak een afspraak voor jouw Hormoonfactor kickstart en krijg een persoonlijk adviesplan (met adviezen op vlak van voeding, training en stressbeperking) op maat om jouw gewicht en gezondheid aan te pakken.

Recept geprobeerd? Laat me dan in de reacties weten wat je ervan vond of deel een foto op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #howabouthealthy.

Delen:

1 reactie

Geef een reactie