rode bietensmoothie (kidsproof)

Recept: Ontbijt smoothie met rode biet (kidsproof)

Ik hou wel van een goed gevulde ontbijt smoothie. En mijn dochter is er ook fan van. Dus probeer ik de laatste tijd mijn smoothies aan te passen en kidsproof te maken. Dan kan ze gezellig meedrinken.

Ik vind het altijd fijn als ik in mijn smoothies meteen wat groenten kan “verstoppen”. Zo start ik de dag al met een een eerste portie groenten en kom ik makkelijk aan mijn streefdoel van 500g groenten per dag.

De rode bieten zijn de superfood in deze gezonde smoothie. Ze werken bloedzuiverend en zitten vol antioxidanten. De combinatie met de kokosmelk zorgt ervoor dat je lang verzadigd bent. De kokosvezels zijn goed voor de darmtransit. Ze zorgen voor een vlotte stoelgang en een platte buik. Ik gebruik meestal de kokosvezels van Amanprana. Je kan ze ook oplossen in een glas water, maar in deze smoothie komt de zachte kokossmaak ervan goed tot zijn recht.

Ingrediënten (voor een grote portie)

  • 1/2 banaan
  • 150g gekookte rode biet
  • 75g gemengde bessen (diepvries) + wat extra als topping
  • 125ml kokosmelk
  • 100ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • optioneel: 1 eetlepel kokosvezels

Bereiding

Snij de banaan en rode bieten in stukjes en doe samen met de andere ingrediënten in de blender. Laat de blender draaien tot je een romige smoothie krijgt.

Als je hem graag iets minder dik hebt, kan je nog wat meer amandelmelk toevoegen. Of je laat de amandelmelk weg en maakt er een smoothie bowl van die je kan uitlepelen. Garneer met wat extra bessen.

Deze smoothie is ook geschikt voor kinderen. Bij mijn dochtertje valt die alvast in de smaak. Laat voor heel jonge kinderen de kokosvezels achterwege. Neem dan eerst een portie voor je kindje(s) apart en voeg voor jouw smoothie de kokosvezels toe en laat de blender nog eens draaien.

Wil je zelf experimenteren en gezonde (ontbijt) smoothies samenstellen (die kidsproof zijn)? Check dan mijn tips voor de perfecte smoothie

 

Leer in 4 weken lekker en gezond kopen en koken met De Kookcoach!

Samen met Ralph Moorman van de Hormoonfactor ontwikkelde ik voor jou De Kookcoach, een online programma waarmee je je eetpatroon voor altijd kan verbeteren.

Stap voor stap leer je:

  • Welke producten je het best kan kopen in de supermarkt.
  • Hoe je deze op een gezonde manier kan bereiden.
  • Hoe je verse voeding makkelijk kan bewaren.
  • Hoe je de Hormoonfactor voeding kunt toepassen in jouw dagelijkse leven.

Inclusief werkboeken, bonus documenten, kookvideo’s, 28 recepten en ondersteuning in een besloten Facebook community!

Alles wat jij nodig hebt om een gezonde keukenprins(es) te worden.
En het leukste is: je kan vandaag al beginnen!
Ja, dat wil ik >>

De Kookcoach: leer in 4 weken lekker en gezond kopen en koken

Delen:

1 reactie

Geef een reactie