spaghettipompoen met kip en guacamole

Recept: Spaghettipompoen met kip en guacamole

Ken jij de spaghettipompoen al? Je vindt hem tegenwoordig in bijna elke supermarkt. De spaghettipompoen is geel en langwerpig en het vruchtvlees kan je er makkelijk uit schrapen in draadjes, spaghettislierten dus.

Spaghettipompoenen zijn superlekker en je kan naar eigen smaak variëren met de vulling. Dat je het gerecht kan opdienen in de pompoenhelften geeft het geheel iets extra’s. Dit is een recept waar iedereen van zal smullen, ook de kinderen! Lekker gekruid en echte gezonde comfortfood voor een herfstige dag.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 spaghettipompoen
  • 400g tomatenstukjes
  • 200g kipfilet
  • 150g maïs
  • 1 paprika
  • 2 wortelen
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
  • 1theelepel oregano
  • snuifje chilipeper
  • 1 avocado
  • sap van ½ citroen
  • olijfolie
  • kokosolie
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de spaghettipompoen en haal er met een lepel de pitten uit. Leg de helften in een ovenschaal met een bodempje water, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat ze in ongeveer een uur gaar worden in de oven.

Ondertussen snij je de kipfilet in blokjes en de wortelen en paprika in stukjes.

Verhit wat kokosolie in de pan en bak de kipblokjes aan. Voeg de kruiden (komijn, paprikapoeder, oregano, peper, zout en chilipeper), tomatenstukjes, wortelen en paprika toe en laat sudderen met een deksel op de pan tot de groenten gaar zijn. Voeg de laatste 2 minuten ook de maïs toe.

Als de spaghettipompoen gaar is, haal je de schotel uit de oven en schraap je met een vork het vruchtvlees eruit. Als de pompoen gaar genoeg is, gaat dit heel makkelijk. Je krijgt dan net spaghettislierten. Schraap niet te dicht tegen de rand want dan beschadig je de pompoenhelft.

Doe de spaghettislierten mee in de pan met de kip en groenten en roer alles goed door. Vul daarna de pompoenhelften met het mengsel. Als je nog wat vulling over hebt, kan je dit er gewoon bij serveren.

Maak guacamole door de avocado te pletten, het citroensap er onder te mengen en te kruiden met peper en zout. Serveer de gevulde pompoenhelften met de guacamole (of gewoon blokjes avocado kunnen ook prima).

Dit is een gerecht dat je ook makkelijk vooraf kan maken en op het moment zelf nog even opwarmen in de oven. Ik maak vaak 2 pompoenen en neem de dag nadien dan nog een helft mee als ik uit werken ga.

Ik gebruikte voor de kruiding 1 eetlepel van de Mexicaanse kruidentaco mix van Euroma. Deze bevat ui, komijn, paprika, knoflook, tomaat, oregano, gerookte paprika, zwarte peper, jalapeno en chili.

Volledig gluten- en lactosevrij en met extra veel groenten!

Leer in 4 weken lekker en gezond kopen en koken met De Kookcoach!

Samen met Ralph Moorman van de Hormoonfactor ontwikkelde ik voor jou De Kookcoach, een online programma waarmee je je eetpatroon voor altijd kan verbeteren.

Stap voor stap leer je:

  • Welke producten je het best kan kopen in de supermarkt.
  • Hoe je deze op een gezonde manier kan bereiden.
  • Hoe je verse voeding makkelijk kan bewaren.
  • Hoe je de Hormoonfactor voeding kunt toepassen in jouw dagelijkse leven.

Inclusief werkboeken, bonus documenten, kookvideo’s, 28 recepten en ondersteuning in een besloten Facebook community!

Alles wat jij nodig hebt om een gezonde keukenprins(es) te worden.
En het leukste is: je kan vandaag al beginnen!
Start nu! >>

De Kookcoach: leer in 4 weken lekker en gezond kopen en koken

Delen:

Geef een reactie