sweet mochi wafels en frambozenbladthee

Recept: Sweet mochi wafeltjes

Ken je de uitspraak van Hippocrates: “Let food be thy medicine en medicine be thy food”? Veel kwaaltjes en klachten kan je aanpakken met de juiste gezonde voeding, daar ben ik van overtuigd. En sommige voedingsmiddelen zijn extra versterkend.

Vooral in de macrobiotische keuken vinden we veel van dat soort versterkende voedingsmiddelen terug. Mochi is er één van. Het wordt aanbevolen bij ziekte of zwakheid en ook om de kwaliteit van de moedermelk bij borstvoeding te verbeteren. Voor mij dus ideale voeding om tijdens de laatste weken voor de bevalling wat extra kracht op te doen en na de bevalling als ondersteuning bij de borstvoeding. Maar mochi is een aanrader voor iedereen die energie en kracht nodig heeft, niet enkel voor zwangere vrouwen dus.

Mochi kan je kopen in de natuurvoeding (bijvoorbeeld van het merk Hobbit) en is gemaakt van gestampte eiwitrijke zoete rijst. Je hebt de gewone variant, maar ik verkies de sweet mochi waar ook nog rode nierbonen en rozijnen aan zijn toegevoegd.

Ingrediënten

 • Sweet mochi
 • Eventueel wat kokosolie
 • Topping naar keuze: amandelboter, notenpasta, …

Bereiding

Snij plakjes van ongeveer een halve centimeter van het blok sweet mochi. Vet eventueel het wafelijzer in met kokosolie. Als je een wafelijzer met anti-aanbaklaag hebt, is dat meestal niet nodig.

Leg de plakjes in het wafelijzer en laat enkele minuten bakken tot de wafeltjes lekker krokant zijn.

sweet mochi wafels voor bakken

sweet mochi wafels gebakken

Ik eet ze graag met amandelboter of notenpasta, maar ook puur zijn ze lekker. Je moet ze wel meteen opeten, want ze blijven niet krokant als je ze bewaart.

Ik dronk er een kop frambozenblad thee bij. Deze thee helpt om de spieren van de baarmoeder te versterken. Niet alleen goed om te drinken in het laatste trimester van de zwangerschap en na de bevalling, maar voor niet-zwangere vrouwen kan het ook helpen bij pijnlijke menstruaties.

Meer tips voor gezonde voeding tijdens de borstvoeding lees je hier.

Wil je graag je levensstijl aanpakken en gezonder gaan eten?

Dan is de Hormoonfactor kickstart het ideale programma om jou op weg te helpen. De Hormoonfactor aanpak houdt steeds rekening met de aspecten voeding, training en stressbeperking. Door deze 3 aspecten aan te pakken verbeter je je levensstijl, bereik je een gezond gewicht en krijg je opnieuw energie. Maak een afspraak voor jouw Hormoonfactor kickstart en krijg een persoonlijk adviesplan (met adviezen op vlak van voeding, training en stressbeperking) op maat om jouw gewicht en gezondheid aan te pakken.

Recept geprobeerd? Laat me dan in de reacties weten wat je ervan vond of deel een foto op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #howabouthealthy.

Gerelateerde artikels

Delen:

3 reacties

 1. Avatar

  Die wafeltjes klinken gezond en lekker, dat wil ik ook wel eens uitproberen.
  Waar kan je die zoete mochi kopen?

 2. How about healthy

  Ik heb de sweet mochi gekocht bij Bioplanet maar normaal kan je die in bijna elke natuurvoedingswinkel vinden. Vraag naar het merk Hobbit. Smakelijk!

 3. Avatar

  Ik heb de mochi gekocht bij de webshop YourFoodprint.nl en was nog op zoek naar een lekker recept. Blij dat ik deze website heb gevonden want morgen ga ik de mochi-wafels proberen. Hoop dat het lukt.

Geef een reactie