Veelgestelde vragen over de Hormoonfactor

Op deze pagina vind je een overzicht van veelgestelde vragen over het voedingsadvies en de begeleiding volgens de Hormoonfactor. Heb je nog een vraag die niet op deze pagina beantwoord wordt? Aarzel dan niet om me te contacteren via het contactformulier.

 • q-iconIk heb het Hormoonfactor boek gelezen. Wat is de meerwaarde van de extra begeleiding?

  Als je het Hormoonfactor boek reeds gelezen hebt, heb je al een idee gekregen van hoe het hormonale systeem werkt en waar het fout kan gaan. De basisprincipes die in het boek uitgelegd staan, zijn alvast een goede start om je levensstijl te veranderen en zo je gezondheid te verbeteren. Het voordeel van de persoonlijk advies is dat we aan de hand van het intakegesprek en symptomenlijsten gaan kijken wat er bij jou speelt. Zo weten we welke veranderingen jij kan gaan doorvoeren voor een maximaal resultaat. Je krijgt met andere woorden een persoonlijk advies op maat op vlak van voeding, training en stressreductie.

  Als je kiest voor de all-in 3 maanden coaching formule dan word je intensief begeleid en gecoacht om de adviezen in de praktijk toe te passen en je leefstijl blijvend te veranderen. Je kan daarnaast ook bij mij terecht voor vragen wanneer je aan de slag gaat met het adviesplan.

 • q-iconHoe gaat de begeleiding in zijn werk?

  Je meldt je aan voor een intakegesprek voor voedingsadvies of voor de Hormoonfactor all-in formule. Ter voorbereiding krijg je een uitgebreide vragenlijst toegestuurd die je voor het intakegesprek ingevuld terug bezorgt. Je houdt ook alvast enkele dagen een eetdagboek bij waarin je noteert wat je eet en drinkt. Tijdens het intakegesprek overlopen we deze vragenlijst en symptomenlijsten, bespreken we je verwachtingen en bekijken we hoe je je levensstijl kan verbeteren. Als je koos voor een éénmalig gesprek, krijg je tijdens het intakegesprek persoonlijk advies waar je zelf mee aan de slag kan. Optioneel zien we elkaar na 1 maand terug om het advies scherp te stellen en bij te sturen.

  Koos je voor de all-in 3 maanden coaching formule, dan krijg je na het intakegesprek een persoonlijk adviesplan op maat en weekmenu per e-mail toegestuurd. Bij deze formule hoort ook intensieve begeleiding en kan je altijd terecht met vragen over de praktische toepassing. We zien elkaar maandelijks terug om te evalueren en te bespreken wat de volgende stappen zijn. Daarnaast kan je ook deelnemen aan een supermarktsafari in kleine groep en een infosessie Hormoonfactor.

 • q-iconMoet er een bloedanalyse gebeuren om hormonale disbalansen vast te stellen?

  Ik ben geen arts en voer geen bloedanalyses uit. Ik werk wel graag samen met artsen of therapeuten om ondersteuning te bieden met voedingsadvies. Ik maak deel uit van een multidisciplinair team in groepspraktijk Medihuis in Schoten. Indien nodig, verwijs ik door naar een arts of therapeut binnen de groepspraktijk of daarbuiten voor verdere onderzoeken en/of behandelingen.

  Als je al eerdere onderzoeken liet uitvoeren, dan is het interessant om deze resultaten mee te nemen naar het intakegesprek.

  We bekijken je huidige levensstijl en gaan aan de hand van symptomenlijsten kijken welke hormonale balansen aandacht verdienen. Wanneer er iets uit balans is, uit zich dat in verschillende symptomen. Het kan best zijn dat je geen medisch probleem hebt, maar je toch niet helemaal lekker in je vel voelt. Met de adviezen van de Hormoonfactor werk je toe naar een optimale gezonde levensstijl zodat je je weer fit en energiek voelt.

 • q-iconWanneer en waar kan ik terecht voor Hormoonfactor begeleiding?

  Consultaties gaan door op maandagnamiddag (13u-17u), donderdagavond (18u-22u) en vrijdagochtend (8u-12u). Je kan terecht in groepspraktijk Medihuis op de Botermelkbaan 2A in Schoten (Antwerpen). Een virtuele consultatie via Skype of Facetime is ook mogelijk. Als je dit verkiest, zet je dat even als opmerking erbij bij het maken van een afspraak.

 • q-iconWat is het verschil tussen Hormoonfactor voedingsadvies en de Hormoonfactor all-in formule?

  We beginnen altijd met een uitgebreid intakegesprek en je krijgt op basis daarvan een persoonlijk voedings- en leefstijladvies op maat. Bij het Hormoonfactor voedingsadvies ga je vervolgens zelf aan de slag met de adviezen en sturen we optioneel na 1 maand nog een keer bij tijdens een vervolgconsult.

  In de all-in formule word je gedurende 3 maanden stap voor stap begeleid en gecoacht bij het toepassen van je persoonlijke adviesplan. Uit ervaring weet ik dat je je levensstijl niet van de ene op de andere dag volledig kan omgooien. Dat zorgt voor veel stress en verhoogt de kans dat je afhaakt. Je levensstijl blijvend veranderen doe je best door stap voor stap wijzigingen aan te brengen. Daarnaast volstaat advies vaak niet voor blijvende leefstijlverandering. Daar komt een stuk coaching bij kijken. We gaan kijken naar jouw motivatie, sterktes en valkuilen en stemmen de aanpak daarop af zodat je erin slaagt je levensstijl blijvend te veranderen.

  Elke maand evalueren we en bekijken we de volgende stappen, we bespreken je eetdagboek en stellen de adviezen scherp. Bovendien mag je 3 maanden lang onbeperkt vragen stellen via e-mail. Je neemt tijdens het traject ook een keer deel aan een supermarktsafari in kleine groep. Tijdens een bezoek aan de supermarkt leer je etiketten lezen en leer je je winkelkarretje te vullen met gezonde producten. Je bent ook welkom op de infosessie Hormoonfactor die maandelijks doorgaat en waar je meer achtergrondinformatie krijgt over de invloed van voeding en leefstijl op je hormonen.

  Als bonus krijg je ook nog eens de 2 Hormoonfactor boeken (keuze tussen de Hormoonfactor of Hormoonbalans voor vrouwen en het Hormoonbalansdieet) en een voorbeeld weekmenu met recepten er bovenop.

 • q-iconWelke resultaten kan ik verwachten?

  De Hormoonfactor heeft al duizenden mensen geholpen hun levensstijl te verbeteren, zich weer fit en energiek te voelen en hun gezonde gewicht te bereiken. Maar je moet er natuurlijk zelf mee aan de slag gaan. Je krijgt van mij persoonlijk advies op maat, ik moedig je aan ermee aan de slag te gaan en stuur bij wanneer nodig, maar uiteindelijk ben jij degene die het moet gaan toepassen. Hoe beter je je persoonlijke advies gaat volgen, hoe mooier je resultaten zullen zijn. De resultaten zijn dus volledig afhankelijk van jouw motivatie en inzet. Maar ik kan je garanderen dat als je het persoonlijk adviesplan gaat toepassen, dat je dan verbetering gaat merken (minder klachten, meer energie, beter in je vel, gewichtsverlies).

  Voor succesverhalen, verwijs ik je graag naar de Hormoonfactor website.

 • q-iconIk eet en leef al gezond. Wat kan ik dan nog uit de begeleiding halen?

  De vraag is natuurlijk “wat is gezond?”. Er is tegenwoordig zo veel (tegenstrijdige) informatie te vinden dat het vaak moeilijk is om zelf nog te weten waar je goed aan doet. Bovendien is wat voor de ene persoon gezond is, dat niet per se voor de andere persoon. Ook dat hangt weer af van je levensstijl en je hormonale balans. Voor een jongedame zullen de adviezen bijvoorbeeld anders zijn dan voor een vrouw in (of na) de overgang.

  Mijn ervaring leert me dat ook mensen die reeds op de goede weg zaten, vaak veel nieuwe inzichten kregen door de begeleiding en het ontbrekende puzzelstukje vonden waardoor ze zich (nog) beter gingen voelen.

 • q-iconAls ik “Hormoonfactorproof” wil gaan leven en eten, moet ik mezelf dan alles ontzeggen?

  Gezond leven betekent ook in balans zijn. Dat wil zeggen dat je af en toe mag afwijken en jezelf verwennen met iets lekkers als je daar behoefte aan hebt. Zolang je 80% van de tijd Hormoonfactorproof eet, kan je de andere 20% met een gerust hart afwijken. Zo kan je het ook makkelijk volhouden. Hoe meer je immers tegen jezelf zegt dat je iets niet mag, hoe meer je er naar gaat verlangen. Maar naarmate je anders gaat leven en eten, zal je merken dat je er steeds minder behoefte aan hebt om daar van af te wijken omdat je je er gewoonweg beter bij voelt.

 • q-iconHoeveel en hoe snel ga ik gewicht verliezen?

  Het doel van de Hormoonfactor is geen snel, maar wel blijvend gewichtsverlies. Als je snel veel kilo’s wil verliezen, dan moet je vaak je toevlucht nemen tot ongebalanceerde crashdiëten, die je hormonen verder uit balans brengen en op lange termijn het tegenovergestelde effect hebben. Met de Hormoonfactor ga je je stofwisseling verbeteren zodat je lichaam optimaal calorieën gaat verbranden en ga je de juiste voeding eten zodat honger en verzadiging in balans zijn en je niet gaat overeten. De principes zijn makkelijk toe te passen in je dagelijks leven, je hoeft jezelf niet uit te hongeren en net daardoor kan je het ook blijven volhouden. Als je hormonen in balans zijn, is je stofwisseling optimaal, zijn honger en verzadiging in balans en zal je makkelijker spieren opbouwen en vetten verbranden. Dit alles zorgt ervoor dat je je een gezond gewicht bereikt.

  Ik spreek met opzet van gezond gewicht omdat dat voor iedereen anders is en we streven naar een gewicht dat bij jou past en dat je makkelijk kan vasthouden. Zonder dat je jezelf daarvoor hoeft uit te hongeren of extreem veel moeite moet gaan doen.

  Om af te vallen, moet je eerst gezond worden. Vaak vraag ik om de eerste weken niet op gewicht te focussen (zet die weegschaal even aan de kant) maar te focussen op gezondheid en je goed in je vel voelen. Die verbeteringen zal je meestal eerst merken en motiveren je om verder te gaan. Je gewicht volgt nadien vanzelf.

 • q-iconKrijg ik vaste weekmenu’s mee naar huis?

  Nee, ik geloof niet in vaste weekmenu’s die voor iedereen geschikt zijn. Voor jou zullen er namelijk andere aandachtspunten zijn dan voor een ander en bepaalde voedingsmiddelen zullen voor jou misschien wel geschikt zijn en voor een ander niet. Je zal ook moeten leren op je hongergevoel af te gaan (en je honger- en verzadigingsgevoel weer in balans te brengen) en de hoeveelheden te eten die bij jouw lichaam passen.

  Bovendien kunnen smaken verschillen. Als ik jou een weekmenu geef dat jou niet bevalt, is de kans groter dat je afhaakt. Dat terwijl binnen Hormoonfactorproof voeding zoveel mogelijkheden zijn dat er vast en zeker voldoende is dat jou bevalt.

  Het doel van de persoonlijke begeleiding is jou te coachen naar een gezonde levensstijl die je blijvend kan volhouden. Dat houdt in dat je ook na de begeleiding zonder mijn hulp verder kan. Het is een proces waarbij je zelf gaat leren wat goed voor je is en hoe je dat in je dagelijkse leven kan gaan toepassen. Het gevaar van vaste weekmenu’s is dat je deze blindelings gaat volgen en dat je hopeloos verloren bent wanneer de begeleiding stopt en je geen weekmenu’s meer krijgt.

  Bij de Hormoonfactor all-in formule krijg je wel een voorbeeld weekmenu. Dit als inspiratie om mee van start te gaan, maar niet als een vastgelegd menu waar je niet van af kan wijken. Het is een start op basis waarvan je dan zelf gaat experimenteren.

  Je kan wel steeds op mijn website (of die van de Hormoonfactor) terecht voor receptinspiratie en krijgt ook nog een gratis e-book mee naar huis met 10 recepten. Als je voor de all-in formule koos, krijg je ook nog het receptenboek het Hormoonbalansdieet mee.

 • q-iconIs gezond eten duurder?

  Het is een mythe dat gezond eten meer budget vraagt. Als je kijkt wat sommige mensen uitgeven aan frisdrank, snoep, koeken, fastfood, … dan is gezonde voeding met verse maaltijden vaak goedkoper. Het is een kwestie van slim plannen en inkopen en dan heb je geen extra budget nodig.

 • q-iconIk heb geen tijd om gezond te eten. Is de Hormoonfactor dan iets voor mij?

  Er wordt wel eens gezegd dat als je geen tijd wil maken voor gezondheid, dat je dan vroeg of laat tijd zal moeten maken voor ziekte… Met de juiste planning en tips, kan je ook met weinig tijdsinvestering toch gezond eten. Een gezonde maaltijd hoeft niet veel tijd te kosten. Maar wel iets meer tijd dan een afhaalmaaltijd of microwavemaaltijd natuurlijk. Vaak is het gewoon een kwestie van prioriteiten stellen. Als je gezonder gaat leven, krijg je er meer energie voor in de plaats dus kan je je tijd beter invullen.

 • q-iconHoe lang duurt het Hormoonfactordieet?

  De Hormoonfactor is geen dieet, maar een blijvende levensstijlverandering. Dat is het enige dat werkt om op lange termijn gezondheid te verbeteren, gewicht te verliezen en gewichtsverlies te behouden. Bij diëten ga je vaak op korte termijn veel gewicht verliezen, maar je leert jezelf geen andere levensstijl aan die je kan blijven volhouden. Na het dieet verval je dan in je oude gewoontes en komt het verloren gewicht er terug aan (en vaak met nog wat extra’s erbij). De principes van de Hormoonfactor zijn makkelijk toe te passen in het dagelijkse leven. Daardoor kan je je nieuwe levensstijl blijvend volhouden.

 • q-iconWaarom krijg ik ook advies op vlak van training (beweging) en stressreductie?

  Een goede hormoonbalans is afhankelijk van 3 pijlers: voeding, training en stress. Ook als je gezond eet, maar niet de nodige aandacht besteed aan de 2 andere pijlers, kunnen je hormonen uit balans raken met klachten tot gevolg. Ook verkeerde training of stress kunnen je stofwisseling verstoren en verhinderen dat je een gezond gewicht bereikt. Daarom zal je dus met deze 3 pijlers rekening moeten houden. Ik geef je ook voor de aspecten training en stressreductie tips mee waar je mee aan de slag kunt. Voor extra begeleiding op deze vlakken kan je nog een stresscoach en/of personal trainer inschakelen.

 • q-iconWanneer en waar gaat de supermarktsafari door en wat houdt het in?

  Als je koos voor de Hormoonfactor all-in 3 maanden coaching formule, mag je tijdens het traject ook deelnemen aan een supermarktsafari in kleine groep. Tijdens een bezoek aan de supermarkt leer je etiketten lezen en waar je op moet letten als je inkopen doet. Je leert je winkelkarretje vullen met gezonde producten.

  De supermarktsafari wordt 1x per maand georganiseerd (uitgezonderd juli en augustus) op een weekavond (start om 18u) en gaat door in omgeving Brasschaat-Kapellen. Bij de start van het traject, kan je je aanmelden voor het moment van jouw keuze. Deze supermarktsafari dient opgenomen te worden binnen de 3 maanden van het coachingstraject.

 • q-iconWanneer en waar kan ik deelnemen aan de infosessie Hormoonfactor?

  Als je koos voor de Hormoonfactor all-in 3 maanden coaching formule, ben je tijdens het traject ook welkom op de infosessie Hormoonfactor. Deze infosessie wordt 1x per maand georganiseerd in Schoten (of omgeving). Tijdens deze infosessie krijg je meer achtergrondinformatie over de invloed van voeding en leefstijl (training en stress) op je hormonen. Bij de start van het traject, kan je je aanmelden voor het moment van jouw keuze. Deze infosessie dient ingepland te worden binnen de 3 maanden van het coachingstraject.

 • q-iconHoe kan ik een afspraak maken?

  Afspraken maken kan online via de digitale agenda van groepspraktijk Medihuis. Bij het maken van een afspraak voor het intakegesprek kan je kiezen tussen de opties Hormoonfactor voedingsadvies of intakegesprek voor de all-in 3 maanden coaching formule. Je kan ook telefonisch contact opnemen (+32 498 65 39 58) tussen 12u en 13u om een afspraak te maken.

 • q-iconHoe verloopt de betaling?

  Voor het Hormoonfactor voedingsadvies betaal je 75€ contant of met de bancontact app op je smartphone (geen bancontact toestel aanwezig) bij het intake- en adviesgesprek.

  Voor de Hormoonfactor all-in 3 maanden coaching formule betaal je 395€ contant of via de bancontact app op je smartphone bij het intakegesprek. Of je schrijft het bedrag over voor het intakegesprek. Bij het intakegesprek plannen we vervolgconsult, supermarktsafari en infosessie en krijg je meteen ook het startpakket met boeken en weekmenu mee.

Ben jij klaar om je weer fit en energiek te voelen?

Als Trainer Hormoonfactor ga ik samen met jou aan de slag. Je krijgt van mij persoonlijk advies op vlak van voeding, training en stressreductie om je levensstijl te verbeteren. Door deze 3 aspecten aan te pakken voel je je fitter en krijg je opnieuw energie.

Voor wie zelf aan de slag wil, is er de mogelijkheid tot een persoonlijk adviesgesprek. Voor wie meer begeleiding en coaching wenst, raad ik de Hormoonfactor all-in 3 maanden coaching formule aan.

Meer informatie