Terug fit, energiek en goed in je vel met de Hormoonfactor!

Wist je dat je hormonen een belangrijke rol spelen in je gezondheid, energieniveau en je gewicht? En dat je daar met een gezonde levensstijl veel invloed op hebt?

Herken jij het volgende?

 • Ik voel me vaak futloos.
 • Ik heb geen energie meer voor de dingen die ik leuk vind.
 • Ik wil graag wat meer bewegen, maar lijk er niet toe te komen.
 • Ik ben niet tevreden met mijn gewicht.
 • Elke maandag wil ik gezonder gaan leven, maar dinsdag verval ik weer in mijn oude gewoontes.
 • Ik heb al verschillende diëten geprobeerd, maar zonder het gewenste resultaat.
 • Ik weet veel over gezonde voeding, maar het lukt me niet het toe te passen.
 • Mijn hormonen zijn uit balans en dat uit zich in een verschillende klachten.
 • Ik heb last van een aantal kwaaltjes.

Ook ik voelde me jaren geleden zoals jij je nu voelt. Ik nam mijn levensstijl stap voor stap onder handen en voelde me opnieuw goed in mijn vel. Als bonus kreeg ik er een fitter en slanker lichaam bovenop.

In mijn zoektocht naar wat goed voor me was, kwam ik er achter dat een optimale hormoonbalans de cruciale factor is. Met een goede hormonale balans voel je je beter in je vel, heb je minder last van kwaaltjes en bereik je makkelijker jouw natuurlijke gewicht. Ik besloot me verder te verdiepen in gezonde levensstijl en de link met hormonen. Ik heb er jaren over gedaan om uit te zoeken hoe ik mezelf optimaal kon ondersteunen met gezonde voeding. Als Trainer Hormoonfactor is het nu mijn missie om deze kennis met jou te delen en jou op weg te helpen naar een energieke levensstijl en gezond gewicht.

Met de Hormoonfactor aanpak ervaar je meer energie, minder kwaaltjes en bereik je makkelijker je gezonde gewicht. De Hormoonfactor is geen dieet, maar een blijvende verandering van levensstijl.

Naast Trainer Hormoonfactor ben ik ook orthomoleculair voedingsdeskundige en gediplomeerd Mental Coach. Weten wat je wil veranderen is één ding, maar het toepassen en oude gedragspatronen loslaten, is vaak moeilijk. Als coach begeleid ik je graag in dat proces.

Begeleiding gebeurt steeds vanop afstand via online consulten (video calls).

Hoe zou het voor je zijn als:

 • Je opnieuw energie had om de dingen te doen die je graag wil doen?
 • Je gewicht kon verliezen zonder op dieet te gaan of jezelf uit te hongeren?
 • Je weer zonder schuldgevoel kon genieten van eten en leren hoe je jezelf op een gezonde manier kan voeden?
 • Je van je omgeving complimentjes krijgt over hoe goed je er uit ziet?
 • Je verlost bent van allerlei ongemakken (zoals opgeblazen gevoel, energiedips, constipatie, …)?
 • Je hormonen weer in balans zijn en je immuunsysteem rustiger wordt?

Een “one size fits all” aanpak bestaat niet. Daarom is het zo belangrijk dat we kijken naar jouw specifieke klachten en wensen en een aanpak op maat opstellen om jouw levensstijl te verbeteren. Zo heb je zelf de controle over jouw gezondheid en gewicht.

Je krijgt persoonlijk advies op vlak van voeding, maar ook het stuk beweging en stressbeperking komen aan bod. Deze 3 factoren spelen namelijk een grote rol in het bereiken en behouden van een goede hormoonbalans.

 

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan!

Wil jij weten of de Hormoonfactor coaching iets voor jou is? Vraag dan nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan van 60 minuten (Tarief: 60€).

Beslis je na het kennismakingsgesprek om te starten met het all-in 3 maanden coaching traject? Dan krijg je 30€ korting op het all-in traject. 

Begeleiding gebeurt steeds via online consulten (video calls).

Vraag een kennismakingsgesprek aan

Voor wie is dit?

 • Je bent klaar om je levensstijl te veranderen en bent voldoende gemotiveerd.
 • Je bent bereid tijd en energie te investeren. Oude gedragspatronen loslaten gaat niet vanzelf. Het vraagt om herhaling van nieuwe gewoontes, met vallen en opstaan, tot je je voedingspatroon blijvend veranderd hebt.
 • Je hebt al veel boeken en adviezen gelezen, maar je merkt dat je er niet in slaagt dit toe te passen of vol te houden.
 • Je wilt iemand die je stap voor stap begeleidt en coacht en jouw “stok achter de deur” is.
 • Je wil je engageren om hier samen 3 maanden aan te werken tot je je levensstijl blijvend hebt kunnen veranderen.

Als je je hierin herkent, dan nodig ik je graag uit voor een intakegesprek zodat we samen aan de slag kunnen om je levensstijl blijvend te veranderen.

 

Voor wie is dit NIET?

 • Je bent op zoek naar een snelle en makkelijke oplossing en wil liefst zo weinig mogelijk moeite doen.
 • Je hebt geen geduld om er aan te werken en verwacht al meteen resultaat.
 • Je wil geen nieuwe dingen proberen (zoals zuivel-, gluten- en suikervrij eten) en liefst je gewone kost blijven eten.

Dit zeggen andere klanten over het Hormoonfactor voedingsadvies:

Leen is een ervaren en deskundige voedingscoach met een brede, holistische aanpak. Naast het aanpakken van je voedingspatroon, zoekt ze mee naar meer beweging, rust en ontspanning. Ze luistert naar je vraag en geeft advies.

Het is verrijkend om op die manier je hormonenhuishouding weer op punt te stellen... Iets waar de klassieke geneeskunde geen antwoord op kon bieden. Dank je Leen!!

Katrien

Als schildklierpatiënt heel blij met de tips die ik heb meegekregen om aan de hand van voeding mezelf beter te voelen!

Sara

Leen hielp me in de begeleiding op verschillende manieren inzicht te bieden in mijn eet- en leefpatroon en hoe deze mijn gezondheid beïnvloeden. Ik leerde zo meer controle te krijgen over mijn lichaam en merkte zelf verschillende gezondheidsvoordelen (mooiere huid, gewichtsafname, regelmatige cyclus). Ik heb het gevoel dat ik nu weet wat ik moet doen en wat ik best achterwege laat.

Ik ben ervan overtuigd dat de methode van de Hormoonfactor werkt, de mate waarin het je succes oplevert ligt dan ook in mijn eigen handen. Ik ben heel tevreden!

Caroline

Dankzij jouw ondersteuning weet ik dat ik op het goede spoor zit qua voeding en dat maakt het makkelijker om het los te laten. Bedankt voor de fijne begeleiding. Prettig, zo'n evenwicht van praktische en theoretische, onderbouwde info en een aangenaam persoon.

Ivon

Zeer tevreden over mijn begeleiding bij Leen. Duidelijke uitleg over wat ik wel en beter niet zou eten en lekkere en voldoende verzadigende recepten. Ik had het nooit geloofd maar ben 5kg afgevallen zonder honger lijden en voel mij pakken energieker en gezonder. Een aanrader dus.

Anja

Hormoonfactor all-in 3 maanden coaching

Met deze all in formule word je 3 maanden lang persoonlijk begeleid en gecoacht zodat je de adviezen praktisch kan toepassen en een blijvende levensstijlverandering kan doorvoeren.

 • Uitgebreid intakegesprek waarbij klachten en huidige levensstijl besproken worden aan de hand van een vragenlijst.
 • Persoonlijk advies op maat met adviezen op vlak van voeding, training en stressbeperking + stappenplan om de adviezen stap voor stap te gaan toepassen.
 • 4 vervolgconsulten waarbij eetdagboek wordt besproken, adviezen worden bijgestuurd en vragen beantwoord.
 • 3 maanden lang de mogelijkheid om vragen te stellen via e-mail en whatsapp.
 • Bonus: Inclusief boeken Hormoonfactor of Hormoonbalans voor vrouwen en Hormoonbalansdieet (waarde: 41,00€).
 • Bonus: Inclusief voorbeeld weekmenu met recepten (waarde: 14,95€).
295 €
Ja, ik wil starten!

 

Begeleiding gebeurt steeds via online consulten (video calls). Zo hoef je je niet te verplaatsen en kan je gecoacht worden in je eigen woonkamer.

Je krijgt een Zoom link toegestuurd voor onze afspraak. Zoom kan je gebruiken vanop elke computer of smartphone en je hebt geen account nodig.

 

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan!

Wil jij weten of de Hormoonfactor coaching iets voor jou is? Vraag dan nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan van 60 minuten (Tarief: 60€).

Beslis je na het kennismakingsgesprek om te starten met het all-in 3 maanden coaching traject? Dan krijg je 30€ korting op het all-in traject. 

Vraag een kennismakingsgesprek aan

Veelgestelde vragen

 • q-iconIk heb het Hormoonfactor boek gelezen. Wat is de meerwaarde van de extra begeleiding?

  Als je het Hormoonfactor boek reeds gelezen hebt, heb je al een idee gekregen van hoe het hormonale systeem werkt en waar het fout kan gaan. De basisprincipes die in het boek uitgelegd staan, zijn alvast een goede start om je levensstijl te veranderen en zo je gezondheid te verbeteren. Het voordeel van de persoonlijk advies is dat we aan de hand van het intakegesprek en symptomenlijsten gaan kijken wat er bij jou speelt. Zo weten we welke veranderingen jij kan gaan doorvoeren voor een maximaal resultaat. Je krijgt met andere woorden persoonlijk advies op maat op vlak van voeding, training en stressreductie.

  Weten wat je wil (of zou moeten) veranderen, is één ding. Oude gedragspatronen loslaten en nieuwe gewoontes aanleren is vaak moeilijker. Daarom word je intensief begeleid en gecoacht om de adviezen in de praktijk toe te passen en je leefstijl blijvend te veranderen. Je kan ook bij mij terecht voor vragen wanneer je aan de slag gaat met het adviesplan.

 • q-iconHoe gaat de begeleiding in zijn werk?

  Je meldt je aan voor een intakegesprek. Ter voorbereiding krijg je een uitgebreide vragenlijst toegestuurd die je voor het intakegesprek ingevuld terug bezorgt. Je houdt ook alvast enkele dagen een eetdagboek bij waarin je noteert wat je eet en drinkt. Tijdens het intakegesprek overlopen we deze vragenlijst en symptomenlijsten, bespreken we je verwachtingen en bekijken we hoe je je levensstijl kan verbeteren.

  Bij het intakegesprek krijg je persoonlijk advies op maat en een weekmenu. Bij deze formule hoort ook intensieve begeleiding en kan je altijd terecht met vragen over de praktische toepassing. Er zijn 4 vervolgconsulten (op te nemen over een periode van 3 maanden) om te evalueren en te bespreken wat de volgende stappen zijn.

 • q-iconMoet er een bloedanalyse gebeuren om hormonale disbalansen vast te stellen?

  Ik ben geen arts en voer geen bloedanalyses uit. Ik werk wel graag samen met artsen of therapeuten om ondersteuning te bieden met voedingsadvies.

  Als je al eerdere onderzoeken liet uitvoeren, dan is het interessant om deze resultaten mee te nemen naar het intakegesprek.

  We bekijken je huidige levensstijl en gaan aan de hand van symptomenlijsten kijken welke hormonale balansen aandacht verdienen. Wanneer er iets uit balans is, uit zich dat in verschillende symptomen. Het kan best zijn dat je geen medisch probleem hebt, maar je toch niet helemaal lekker in je vel voelt. Met de adviezen van de Hormoonfactor werk je toe naar een optimale gezonde levensstijl zodat je je weer fit en energiek voelt.

 • q-iconWaar en wanneer kan ik terecht voor Hormoonfactor begeleiding?

  Consulten gaan door op donderdagnamiddag (13u-17u), donderdagavond (18u-22u) en vrijdagochtend (8u-12u).

  Begeleiding gebeurt volledig online via video calls. Zo hoef je je niet te verplaatsen en kan je gecoacht worden in je eigen huiskamer. Voor de video calls maak ik gebruik van Zoom. Dit werkt op elke computer en smartphone en je hebt er geen account voor nodig.

  Om een afspraak te maken, neem je best via e-mail of telefonisch contact op.

 • q-iconWelke resultaten kan ik verwachten?

  De Hormoonfactor heeft al duizenden mensen geholpen hun levensstijl te verbeteren, zich weer fit en energiek te voelen en hun gezonde gewicht te bereiken. Maar je moet er natuurlijk zelf mee aan de slag gaan. Je krijgt van mij persoonlijk advies op maat, ik moedig je aan ermee aan de slag te gaan en stuur bij wanneer nodig, maar uiteindelijk ben jij degene die het moet gaan toepassen. Hoe beter je je persoonlijke advies gaat volgen, hoe mooier je resultaten zullen zijn. De resultaten zijn dus volledig afhankelijk van jouw motivatie en inzet. Maar ik kan je garanderen dat als je het persoonlijk adviesplan gaat toepassen, dat je dan verbetering gaat merken (minder klachten, meer energie, beter in je vel, gewichtsverlies).

 • q-iconIk eet en leef al gezond. Wat kan ik dan nog uit de begeleiding halen?

  De vraag is natuurlijk “wat is gezond?”. Er is tegenwoordig zo veel (tegenstrijdige) informatie te vinden dat het vaak moeilijk is om zelf nog te weten waar je goed aan doet. Bovendien is wat voor de ene persoon gezond is, dat niet per se voor de andere persoon. Ook dat hangt weer af van je levensstijl en je hormonale balans. Voor een jongedame zullen de adviezen bijvoorbeeld anders zijn dan voor een vrouw in (of na) de overgang.

  Mijn ervaring leert me dat ook mensen die reeds op de goede weg zaten, vaak veel nieuwe inzichten kregen door de begeleiding en het ontbrekende puzzelstukje vonden waardoor ze zich (nog) beter gingen voelen.

 • q-iconAls ik "Hormoonfactorproof" wil gaan eten, moet ik mezelf dan alles ontzeggen?

  Gezond leven betekent ook in balans zijn. Dat wil zeggen dat je af en toe mag afwijken en jezelf verwennen met iets lekkers als je daar behoefte aan hebt. Zolang je 80% van de tijd Hormoonfactorproof eet, kan je de andere 20% met een gerust hart afwijken. Zo kan je het ook makkelijk volhouden. Hoe meer je immers tegen jezelf zegt dat je iets niet mag, hoe meer je er naar gaat verlangen. Maar naarmate je anders gaat leven en eten, zal je merken dat je er steeds minder behoefte aan hebt om daar van af te wijken omdat je je er gewoonweg beter bij voelt.

 • q-iconKan ik ook gewicht verliezen met de Hormoonfactor aanpak?

  Het doel van de Hormoonfactor is geen snel, maar wel blijvend gewichtsverlies. Als je snel veel kilo’s wil verliezen, dan moet je vaak je toevlucht nemen tot ongebalanceerde crashdiëten, die je hormonen verder uit balans brengen en op lange termijn het tegenovergestelde effect hebben. Met de Hormoonfactor ga je je stofwisseling verbeteren zodat je lichaam optimaal calorieën gaat verbranden en ga je de juiste voeding eten zodat honger en verzadiging in balans zijn en je niet gaat overeten. De principes zijn makkelijk toe te passen in je dagelijks leven, je hoeft jezelf niet uit te hongeren en net daardoor kan je het ook blijven volhouden. Als je hormonen in balans zijn, is je stofwisseling optimaal, zijn honger en verzadiging in balans en zal je makkelijker spieren opbouwen en vetten verbranden. Dit alles zorgt ervoor dat je je een gezond gewicht bereikt.

  Ik spreek met opzet van gezond gewicht omdat dat voor iedereen anders is en we streven naar een gewicht dat bij jou past en dat je makkelijk kan vasthouden. Zonder dat je jezelf daarvoor hoeft uit te hongeren of extreem veel moeite moet gaan doen.

  Om af te vallen, moet je eerst gezond worden. Vaak vraag ik om de eerste weken niet op gewicht te focussen (zet die weegschaal even aan de kant) maar te focussen op gezondheid en je goed in je vel voelen. Die verbeteringen zal je meestal eerst merken en motiveren je om verder te gaan. Je gewicht volgt nadien vanzelf.

 • q-iconKrijg ik vaste weekmenu's mee naar huis?

  Nee, ik geloof niet in vaste weekmenu’s die voor iedereen geschikt zijn. Voor jou zullen er namelijk andere aandachtspunten zijn dan voor een ander en bepaalde voedingsmiddelen zullen voor jou misschien wel geschikt zijn en voor een ander niet. Je zal ook moeten leren op je hongergevoel af te gaan (en je honger- en verzadigingsgevoel weer in balans te brengen) en de hoeveelheden te eten die bij jouw lichaam passen.

  Bovendien kunnen smaken verschillen. Als ik jou een weekmenu geef dat jou niet bevalt, is de kans groter dat je afhaakt. Dat terwijl binnen Hormoonfactorproof voeding zoveel mogelijkheden zijn dat er vast en zeker voldoende is dat jou bevalt.

  Het doel van de persoonlijke begeleiding is jou te coachen naar een gezonde levensstijl die je blijvend kan volhouden. Dat houdt in dat je ook na de begeleiding zonder mijn hulp verder kan. Het is een proces waarbij je zelf gaat leren wat goed voor je is en hoe je dat in je dagelijkse leven kan gaan toepassen. Het gevaar van vaste weekmenu’s is dat je deze blindelings gaat volgen en dat je hopeloos verloren bent wanneer de begeleiding stopt en je geen weekmenu’s meer krijgt.

  Je krijgt wel een voorbeeld weekmenu. Dit als inspiratie om mee van start te gaan, maar niet als een vastgelegd menu waar je niet van af kan wijken. Het is een start op basis waarvan je dan zelf gaat experimenteren.

  Je kan wel steeds op mijn website terecht voor receptinspiratie en krijgt ook nog een gratis e-book mee naar huis met 10 recepten.

 • q-iconIs gezond eten duurder?

  Het is een mythe dat gezond eten meer budget vraagt. Als je kijkt wat sommige mensen uitgeven aan frisdrank, snoep, koeken, fastfood, … dan is gezonde voeding met verse maaltijden vaak goedkoper. Het is een kwestie van slim plannen en inkopen en dan heb je geen extra budget nodig.

 • q-iconIk heb geen tijd om gezond te eten. Is de Hormoonfactor dan iets voor mij?

  Er wordt wel eens gezegd dat als je geen tijd wil maken voor gezondheid, dat je dan vroeg of laat tijd zal moeten maken voor ziekte… Met de juiste planning en tips, kan je ook met weinig tijdsinvestering toch gezond eten. Een gezonde maaltijd hoeft niet veel tijd te kosten. Maar wel iets meer tijd dan een afhaalmaaltijd of microwavemaaltijd natuurlijk. Vaak is het gewoon een kwestie van prioriteiten stellen. Als je gezonder gaat leven, krijg je er meer energie voor in de plaats dus kan je je tijd beter invullen.

  Je kan de begeleiding ook aanvullen met deelname aan het 4-weekse online programma De Kookcoach waarin je nog meer praktische tips & tricks krijgt om in 4 weken gezond te leren kopen en koken.

 • q-iconWaarom krijg ik ook advies op vlak van training (beweging) en stressreductie?

  Een goede hormoonbalans is afhankelijk van 3 pijlers: voeding, training en stress. Ook als je gezond eet, maar niet de nodige aandacht besteed aan de 2 andere pijlers, kunnen je hormonen uit balans raken met klachten tot gevolg. Ook verkeerde training of stress kunnen je stofwisseling verstoren en verhinderen dat je een gezond gewicht bereikt. Daarom zal je dus met deze 3 pijlers rekening moeten houden. Ik geef je ook voor de aspecten training en stressreductie tips mee waar je mee aan de slag kunt. Voor extra begeleiding op deze vlakken kan je nog een stresscoach en/of personal trainer inschakelen.

 • q-iconHoe kan ik een afspraak maken?

  Afspraken maken kan via e-mail of telefonisch (+32 498 65 39 58) elke weekdag tussen 12u en 13u.

 • q-iconHoe verloopt de betaling?

  Voor de Hormoonfactor all-in 3 maanden coaching formule betaal je 295€ via overschrijving. Na het intakegesprek plannen we vervolgconsulten en krijg je ook je startpakket met boeken opgestuurd.