hormoonfactor

Wat is de Hormoonfactor?

Wat is dat precies die Hormoonfactor? Bijna heel Nederland is er mee bekend en ontelbare Nederlanders hebben er al fantastische resultaten mee geboekt, maar in Vlaanderen zijn er nog maar weinig mensen die de principes van de Hormoonfactor kennen. En daar wil ik als Trainer Hormoonfactor graag verandering in brengen 🙂 .

Iedereen heeft wel eens gehoord van hormonen zoals cortisol, oestrogeen, insuline, … Maar wat doen die hormonen nu precies? Simpel gezegd zijn het stofjes die heel wat processen in je lichaam regelen, zoals bijvoorbeeld je stofwisseling en voortplanting. Er zijn verschillende factoren die je hormonen uit balans kunnen brengen namelijk te veel stress, ongezonde voeding, onvoldoende beweging, overtraining, … Een disbalans in je hormonen gaat vaak gepaard met allerlei klachten, maar de link met hormonen wordt meestal niet gelegd.

Als je hormonen in balans zijn dan:

 • Heb je meer energie.
 • Ga je makkelijker vet verbanden en spieren opbouwen.
 • Zijn honger en verzadiging in balans, waardoor je niet gaat eten zonder honger of gaat overeten.
 • Is je stofwisseling in rust optimaal.
 • Bereik en behoud je een gezond gewicht.
 • Verdwijnen of verminderen allerlei levensstijl gerelateerde gezondheidsklachten.

De principes van de Hormoonfactor zijn erop gericht je hormonen in balans te brengen.

Enkele basisprincipes van de Hormoonfactor zijn:

 • Gezonde onbewerkte voeding
 • Vermijd kunstmatige toevoegingen
 • Beperk inname van zuivel en gluten
 • Boost je hormonen met de juiste training
 • Zorg voor voldoende ontspanning en slaap

Wat de Hormoonfactor zo sterk maakt, is de aandacht voor de 3 pijlers die belangrijk zijn voor je gezondheid namelijk gezonde voeding, training en stressbeperking. Als je enkel aan één van deze pijlers werkt, zal het resultaat uitblijven. Je kan nog zo goed aan de slag gaan met training, maar als je geen gezonde voeding tot je neemt en niet voldoende aandacht hebt voor rust en ontspanning, zullen de resultaten uitblijven. Het gebrek aan resultaten zorgt voor frustratie, waardoor je vaak weer hervalt in je oude patroon.

De Hormoonfactor is geen dieet of een strak voedingsplan waarbij je calorieën gaat tellen. Het is een blijvende verandering in levensstijl. Eens je vertrouwd bent met de principes, zijn ze makkelijk in het dagelijkse leven toe te passen. Je krijgt geen ingewikkelde adviezen of recepten en je kan gewoon aan de slag met producten uit de supermarkt. Daardoor zal je deze nieuwe levensstijl ook makkelijker kunnen volhouden.

Wil je meer weten over de Hormoonfactor? Download dan het gratis e-book “Uitleg van het hormoonbalansprogramma” door Ralph Moorman of neem contact met me mij.

Wil je graag weten wat de Hormoonfactor voor jou kan betekenen?

De Hormoonfactor aanpak houdt steeds rekening met de aspecten voeding, training en stressbeperking. Door deze 3 aspecten aan te pakken met de principes van de Hormoonfactor verbeter je je levensstijl en krijg je opnieuw energie. Kies voor de formule die bij jou past. Voor wie zelf aan de slag wil, is er de Hormoonfactor kickstart waarbij je een persoonlijk adviesplan op maat krijgt. Voor wie meer begeleiding wenst, raad ik de Hormoonfactor all-in 3 maanden coaching formule aan. Met deze all in formule word je 3 maanden lang persoonlijk begeleid zodat je de adviezen praktisch kan toepassen en een blijvende levensstijlverandering kan doorvoeren.

Delen:

Geef een reactie