Workshop Boost je happy hormonen

Wist je dat je hormonen een grote invloed hebben op je stemming en geluksgevoel? Je kan je happy hormonen op verschillende manieren boosten: met voeding, beweging, mindset, koude, ... Tijdens deze workshop krijg je tips en oefeningen om je happy hormonen een boost te geven!

Door Leen Pairon, Trainer Hormoonfactor

Als Trainer Hormoonfactor begeleid ik vrouwen naar een gezonde levensstijl voor een optimale hormoonbalans. Als je hormonen in balans zijn, voel je je weer fit en energiek en kan je genieten van het leven.

In mijn zoektocht naar wat goed voor me was, kwam ik er achter dat een optimale hormoonbalans de cruciale factor is. Met een goede hormonale balans voel je je beter in je vel, verhoog je je geluksgevoel, heb je minder last van kwaaltjes en bereik je makkelijker een gezond gewicht. Ik besloot me verder te verdiepen in gezonde levensstijl en de link met hormonen. Ik heb er jaren over gedaan om uit te zoeken hoe ik mezelf optimaal kon ondersteunen met gezonde voeding. Als Trainer Hormoonfactor is het nu mijn missie om deze kennis met jou te delen en jou op weg te helpen naar een energieke levensstijl en gezond gewicht.

Je hebt misschien al wel eens gehoord van hormonen zoals serotonine, endorfine, dopamine en oxytocine? Allemaal stoffen die een grote rol spelen in onze stemming en geluksgevoel.

Wist je dat je deze happy hormonen zelf kan boosten? Dat je je humeur en geluksgevoel kan verbeteren door kleine aanpassingen in je levensstijl? Tijdens deze interactieve workshop krijg je leuke tips en oefeningen om je happy hormonen een boost te geven. We gaan je happy hormonen boosten met voeding, beweging, mindset en koudetherapie.

We starten met een interactieve sessie waarbij je tips en tricks krijgt over het boosten van je happy hormonen. We doen tijdens deze sessie ook oefeningen zodat je meteen het effect kan ervaren en je happy hormonen al een boost geeft. Na deze sessie kan je proeven van happy foods. We sluiten af met een sessie in de cryo cabine voor de ultieme endorfine boost (niet verplicht, maar wel een aanrader). Zo ga je opgeladen en met een goede dosis happy hormonen weer naar huis!

Wat is cryotherapie?

Je verblijft 3 minuten in een cryo cabine met een temperatuur van -110℃ . Die koudebehandeling heeft veel effecten. Het zorgt voor een complete reset van je lichaam. Het stimuleert de doorbloeding, vermindert vermoeidheid, verbetert afvoer van afvalstoffen en geeft je stofwisseling een boost.

Bij elke sessie komen ook endorfine en serotonine vrij. Deze hormonen zorgen ervoor dat we ons goed voelen en hebben een verzachtende invloed op pijnprikkels. Na 3 minuten stap je vitaler en vrolijker uit de cabine.

Deze workshop is een unieke kans om kennis te maken met de sensatie van cryotherapie. Meer info over cryotherapie op de website van Cryo Sauna Center.

Interactieve workshop met tips en oefeningen, proeven van happy food en drinks en een sessie in de cryo cabine (-110°C)!

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Wat is de link tussen hormonen en mijn geluksgevoel?
  • Hoe kan ik happy hormonen boosten met voeding?
  • Met welke oefeningen kan ik een boost aan happy hormonen krijgen?
  • Wat is het effect van mindset op je geluksgevoel? En met welke oefeningen kan ik mijn geluksgevoel vergroten?
  • Wat doet koude en de cryo sauna voor je happy hormonen?
  • En nog veel meer...

Wat deelnemers zeggen over de workshop

Verrrijkende workshop. Zeer herkenbaar en goede tips om mee aan de slag te kunnen.

Queenie Aelbrecht

Verhelderend, inspirerend, informatief, kort en bondig gebracht.

Saskia Borremans

Boeiend en heel leerrijk! Eye-opener.

Sarah Oushoorn

Praktische info

Momenteel is er nog geen nieuwe datum gepland voor deze workshop. Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe data.

Inschrijven nieuwsbrief