Hormoonbalans door voeding

Bij burn-out en stress

Wat mag je verwachten?

Je krijgt meer inzicht in de effecten van stress op je hormonen. Stress grijpt op verschillende hormonale systemen in. Het belast de bijnieren en kan op termijn zorgen voor verzwakte of uitgeputte bijnieren (burn-out). Maar ook de schildklier komt onder druk te staan bij stress. Aanmaak van geslachtshormonen vermindert (testosteron bijvoorbeeld wordt lager bij vrouwen, progesteron wordt leeggetrokken) en ook overgangsklachten worden erger door stress. Zelfs de bloedsuikerspiegel ondervindt er hinder van. Je leert welke hormonen uit balans raken en wat voor klachten dat kan geven.

Ik vertel je ook welke voeding herstellend is in tijden van stress en hoe je met voeding je stressniveau kan verlagen en je lichaam kan laten herstellen bij burn-out.

Deze sessie kan gecombineerd worden met het Traject Yoga bij Burn-out van Inspirational Yoga maar kan ook los gevolgd worden.

Wat komt er aan bod?

  • Wat doet stress met je hormonen?
  • Welke voeding vermijden bij stress?
  • Welke voeding is herstellend bij stress?
  • Praktisch vertaald naar voorbeelden voor ontbijt, lunch en diner.
  • Inclusief hand-out met tips en recepten.

Wie is Leen?

Als Trainer Hormoonfactor begeleid ik vrouwen naar een gezonde levensstijl voor een optimale hormoonbalans. Ik besloot zelf jaren geleden mijn levensstijl om te gooien en kwam erachter dat mijn schildklier niet optimaal werkte (hypothyreoïdie). In mijn zoektocht naar wat goed voor me was, ontdekte ik dat een optimale hormoonbalans de cruciale factor is.

Ik besloot me verder te verdiepen in gezonde levensstijl en de link met hormonen. Als Trainer Hormoonfactor is het nu mijn missie om deze kennis met jou te delen en jou op weg te helpen naar een energieke levensstijl en gezond gewicht. Je kan bij mij terecht voor gepersonaliseerd advies (en begeleiding) voor een natuurlijke aanpak van hormonale klachten.

Wat deelnemers zeggen over de workshop

Door de workshop besef je dat onze levensstijl en voedingsgewoonten nog heel erg vastgeroest zitten in klassieke eetpatronen en wat door de voedingsindustrie bepaald wordt. Deze workshop toont hoe je echt voor jezelf en je gezondheid kan zorgen zonder veel moeite.

Dorrit Van Camp

Veel mensen willen hun voeding veranderen en deze workshop is een goed begin.

Sylvia Poppeliers

Praktische info

Momenteel is er nog geen nieuwe datum gepland.