Workshop Hormoonbalans

Meer energie, minder kwaaltjes en makkelijker een gezond gewicht bereiken? Leer hoe je met gezonde voeding, training en stressbeperking een goede hormoonbalans kan ondersteunen.

Door Leen Pairon, Trainer Hormoonfactor

Er is tegenwoordig zo veel (tegenstrijdige) informatie te vinden over gezonde voeding dat het vaak moeilijk is om nog te weten waar je goed aan doet. Bovendien spelen ook beweging en stress een belangrijke rol in hoe goed je in je vel zit.

In mijn zoektocht naar wat goed voor me was, kwam ik er achter dat een optimale hormoonbalans de cruciale factor is. Met een goede hormonale balans voel je je beter in je vel, heb je minder last van kwaaltjes en bereik je makkelijker jouw natuurlijke gewicht. Ik besloot me verder te verdiepen in gezonde levensstijl en de link met hormonen. Ik heb er jaren over gedaan om uit te zoeken hoe ik mezelf optimaal kon ondersteunen met gezonde voeding. Als Trainer Hormoonfactor is het nu mijn missie om deze kennis met jou te delen en jou op weg te helpen naar een energieke levensstijl en gezond gewicht.

Met de Hormoonfactor aanpak ervaar je meer energie, minder kwaaltjes en bereik je makkelijker een gezond gewicht. Wil jij graag kennismaken met de Hormoonfactor aanpak? Dan nodig ik je uit voor een gezellige workshop rond dit thema.`

Wil jij leren wat je zelf kan doen met levensstijl voor een goede hormoonbalans? Heb je al een aantal “diëten” uitgeprobeerd zonder het gewenste resultaat? Voel je je niet lekker in je vel en wil je graag meer energie? Dan is de Hormoonfactor aanpak iets voor jou!

Ik leg je uit wat de Hormoonfactor aanpak inhoudt en hoe je met voeding (maar ook training en stressbeperking) je hormoonbalans kan verbeteren. Ik geef ook praktische tips mee waar je meteen mee aan de slag kan. Tijdens deze workshop gaan we dieper in op wat in de infosessie Hormoonfactor aan bod komt (maar voorkennis is niet vereist). Na een inleiding in de Hormoonfactor aanpak, vertalen we dit naar concrete voedingsadviezen en je krijgt nog tips en tricks mee om dat in je dagelijkse leven te gaan toepassen. Je leert ook meer over waarop je kan letten als je inkopen doet, hoe je hormoonverstorende stoffen kan vermijden en welke superfoods een gunstige invloed hebben op je hormoonbalans.

Daarna gaan we dieper in op enkele veelvoorkomende hormonale klachten zoals schildklierproblemen, verzwakte of uitgeputte bijnieren, insulineresistentie en oestrogeendominantie en leer je wat je zelf kan doen om deze klachten aan te pakken of te voorkomen.

Workshop met praktische tips uit eigen ervaring waar je meteen mee aan de slag kan

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Wat is de link tussen voeding en hormoonbalans?
 • Wat is het verschil tussen de meeste (crash)diëten en de Hormoonfactor aanpak?
 • Welke voedingsstoffen zijn goed voor een gezonde hormoonbalans?
 • Welk effect hebben groenten op mijn hormoonbalans? En welke groenten zijn echte superfoods?
 • Hoe kan je hormoonverstorende stoffen vermijden?
 • Waarop moet ik letten als ik inkopen doe in de supermarkt?
 • Welke rol speelt training en beweging in hormonale klachten?
 • Wat doet stress met je hormonen?
 • Wat zijn de symptomen (en oorzaken) van schildklierproblemen, uitgeputte bijnieren, insulineresistentie en oestrogeendominantie?
 • Wat kan ik zelf doen om klachten te verminderen of voorkomen?
 • En nog veel meer...

Tijdens de workshop is er ruimte genoeg voor interactie en vragen. Je krijg na afloop ook nog recepten mee naar huis!

Wat deelnemers zeggen over de workshop

Ik was op zoek naar tips en ideeën om vanuit een andere invalshoek om te gaan met gezonde voeding. Ik onthoud vooral hoe groot de invloed van voeding echt wel is op je hormonen. Het was een eye-opener dat diëten niet nodig is om op een natuurlijke manier gewicht te verliezen.

Sanne Peeters

Ik kwam naar de workshop om tips te krijgen over gezonde voeding en te leren om snel gezonde gerechten te bereiden. Mijn belangrijkste inzicht was dat je voeding veel invloed heeft op je hormoonbalans. De workshop was interessant en leerrijk en doet je zin krijgen om je meer te gaan verdiepen in deze materie.

Anke Van Gestel

Voor de workshop ging ik er vanuit dat ik vrij gezond leef, maar er zijn toch wel wat illusies doorprikt ;-). Ik leerde dat we nog veel zondigen op het vlak van suiker en dat we meer groenten moeten eten, ook ’s ochtends en ’s middags. De workshop is zeker een aanrader voor iedereen die wil starten of verder gaan met een gezonde levensstijl.

Carole Vincke

Leen legt de “missing link” tussen de impact van voeding op je hormoonbalans en dus op je welzijn. Hoewel ik al veel weet over gezonde voeding, leerde ik nog interessante zaken bij waarmee ik ook echt aan de slag kan en wellicht ook mijn eigen “kantelklanten” mee kan inspireren.

Ilse Schorrewegen Kantelpunt

Praktische info

 • De workshop duurt 2 uur.
 • Je krijgt recepten mee naar huis.
 • Je kan ook proeven van enkele Hormoonfactorproof hapjes.
 • Het aantal plaatsen is beperkt.
 • Deelnameprijs: 30€

Schrijf je nu in!

Wanneer?
Donderdag, 22 maart 2018
Start om 19u30, einde voorzien om 21u30
Waar? Hemelbrug, Mathias Geysenstraat 157, 3582 Koersel (Limburg)
Minimum 10 deelnemers

Inschrijven

Annuleringsvoorwaarden:
We rekenen op minimum 8 deelnemers om de workshop te laten doorgaan. Indien dit aantal niet gehaald wordt, krijg je je inschrijvingsgeld integraal terugbetaald. Je kan zelf kosteloos annuleren tot 14 dagen voor de workshop. Na deze periode is annulatie niet meer mogelijk. Je kan wel altijd je plaats door iemand anders laten innemen. Breng ons dan even op de hoogte via e-mail.